Spiseguide-redaktør kalder Frederikshøjs stjerne for »en underprioritering af dimensioner«

Til mandagens Michelin-uddeling fik Frederikshøj lov at beholde sin stjerne, men heller ikke mere end det. Det til trods, at spiseguide-redaktør havde andre forhåbninger for restauranten.

Artiklens øverste billede
Frederikshøj fik sin første Michelin-stjerne i 2015. Det var samtidig Jyllands første stjerne. Restauranten og Wassim Halla fik, trods eksperters tiltro, ikke to stjerner til mangens uddeling. Foto: Morten Lau-nielsen

Som tidligere var forventningerne til Frederikshøj skyhøje ved mandagens Michelinstjerne-uddeling. Men dommen faldt atter på en enkelt stjerne til det aarhusianske spisested.

Eksperter har ad flere omgange påpeget, hvordan restauranten fortjener to stjerner, heriblandt er Bent Christensen, redaktør for og udgiver af Den Danske Spiseguide, som er udkommet siden 1978.

Han mener, at »det fortæller noget om fransk arrogance,« når Frederikshøj endnu engang kun tildeles en enkelt stjerne.

Blandt de bedste i Danmark

Siden restaurant Frederikshøj i 2015 fik Aarhus placeret på det gastronomiske verdenskort, har restauranten ved hver uddeling fået tildelt en enkelt stjerne. Bent Christensen mener, at restauranten har gjort sig fortjent til mere.

»Jeg mener helt bestemt, at Frederikshøj har gjort sig fortjent til en ekstra stjerne gennem flere år. Det er ikke et rimeligt niveau, som Michelin har antydet for Frederikshøj,« fortalte Bent Christensen til JP Aarhus forud for mandagens Michelin-uddeling.

Efter uddelingen er han ikke begejstret.

»Frederikshøj er ikke alene Aarhus’ bedste restaurant, den er blandt de bedste i landet. Det er en underprioritering af dimensioner, at de endnu engang kun har fået en stjerne fra Michelins side,« fortæller Bent Christensen.

Bent Christensen fortæller, hvordan der i Danmark er flere restauranter, der er blevet undgået i flere år, heriblandt hovedstadens gastronomiske kending, der ved mandagens uddeling fik tildelt hele tre stjerner.

»Noma har været borte i flere år. Så fik de pludselig tre stjerner, meget vel undt. Det betyder, at det på sigt kan ske (for Frederiskhøj red.). Men franskmændenes vej er meget uransagelig og i dette tilfælde meget uforståelig.«

JP Aarhus forsøger at få en kommentar fra indehaver og chefkok på Frederikshøj, Wassim Hallal.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.