Mand fra Randers anholdt efter blufærdighedskrænkelser i Trige

En 20-årig mand mødte torsdag op på politigården i Aarhus og fortalte, at det er ham, som optræder på politiets efterlysningsbilleder.

Artiklens øverste billede
Torsdag aften mødte en 20-årig mand op på politigården i Aarhus og oplyste, at det er ham, som politiet har udsendt billeder af. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Politiet har udsendt billedmateriale og været på gaden med hunde i jagten på spor i en sag, der gennem uger har skabt utryghed i Trige nord for Aarhus. Og nu er der nyt i sagen.

Torsdag aften mødte en 20-årig mand op på politigården i Aarhus og oplyste, at det er ham, som politiet har udsendt billeder af.

»Den 20-årige mødte omkring kl. 21.00 op på politistationen i Aarhus C, hvor han fortalte, at det var ham, som var på de billeder, politiet har offentliggjort i sagen,« skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Manden blev straks sigtet for otte forhold og bliver fredag fremstillet i grundlovsforhør i sagen.

»Vi er meget tilfredse med, at vi nu har anholdt den formodede gerningsmand, som har skabt meget stor utryghed i området. Det er en sag, der har haft høj prioritet, og vi har efterforsket den intenst og løbende haft patruljer derude. Jeg vil gerne takke borgerne for at have bidraget både med tip og med de massive delinger af de billeder, vi offentliggjorde i sagen,« siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse.

Forud for anholdelsen er gået en betragtelig politiindsats.

Antastet og befølt

Østjyllands Politi udsendte forleden videoovervågningsbilleder i sagen, efter at man siden forrige uge havde modtaget otte anmeldelser fra kvinder i alderen 15-32 år, som i Trige var blevet antastet af en mand, der befølte dem, krammede dem eller forsøgte at kysse dem, mens de gik i området. Politiet beskrev med afsæt i billederne en mand, der er brun i huden og var iført sort jakke og grøn kasket.

»Ser du manden, eller har du oplysninger om, hvem han er, eller hvor han holder til, så kan du kontakte politiet,« skrev Østjyllands Politi.

Onsdag aften gjorde en borger netop det, hvorfor politiet kørte til området med hunde, efter at borgeren mente at have set den mistænkte mand.

»Vi fik klokken 19 onsdag aften et tip om, at der var nogen, der måske havde set den formodede gerningsmand i området. Vi sendte flere patruljer til området for at lede, men vi kunne ikke finde nogen, der svarede til signalementet,« fortalte Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver i Østjyllands Politi, til Lokalavisen.

Nu er en 20-årig mand altså anholdt i sagen, efter at han selv mødte op på politigården i Aarhus. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 11 fredag, hvor retten skal tage stilling til, om manden skal varetægtsfængsles.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen