35 keramikere holder marked på Museum Jorn

Artiklens øverste billede
Keramik fra keramikeren Dorte Koefoed Jørgensen, som er en af udstillerne på keramikmarkedet. Pr-foto

Der er keramik af alle afskygninger, når Museum Jorn i Silkeborg den 28. og 29. august holder keramikmarked ved museet.

Museet har udvalgt 35 keramikere, som har fået en plads på markedet.

Hele weekenden vil der desuden være workshops og events med udgangspunkt i leret og keramikken. I seks workshops sætter Museum Jorn selv fokus på, hvad man kan med ler: Opleve glæden ved at sanse leret på forskellige måder, deltage i et stort fælles værk og udfordre sig selv og sin forestilling om, hvad ler kan bruges til.

Lyd, ler og poesi

I fire performances kan man opleve keramikeren Ditte Mira Dam Olsen, som går under kunstnernavnet Keramira Keramik, som forener lyd, ler og poesi, og ligeledes kan man se, hvordan pottemager Lars Henrik Kähler arbejder med leret på drejeskiven.

»Koblingen mellem keramik og Museum Jorn er jo ikke fremmed. Asger Jorn skabte både skulpturer i ler hos pottemager Knud Jensen i Sorring nær Silkeborg i 1953 og senere i keramikerbyen Albisola i Norditalien,« fortæller projektkoordinator Mette Hanghøi, som står for organiseringen af keramikmarkedet, i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang til markedet både lørdag og søndag. Også workshops er gratis, men man skal tilmelde sig på forhånd.

Det er i øvrigt også sidste chance for at se udstillingen ”Miró & Jorn” på museet. Den har sidste dag den 29. august.

tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen