Kulturaktører får saltvands-indsprøjtning fra kommunen og Salling

27 mindre spillesteder, museer og andre kulturaktører kan se frem til et brev med en økonomisk håndsrækning.

3,3 mio. kr. udbetales fra en hjælpepulje til kulturøaktørerne fra Aarhus Kommune og Salling Fondene.

Det skriver Kultur og Borgerservice i en pressemeddelelse.

»Med puljen til de mindre kulturaktører er vi med til at sikre en stærk genstart, efter vi al for længe har måtte sidde derhjemme, så jeg kan kun opfordre til at komme ud og opleve, støtte de lokale kulturtilbud og sætte liv i byen igen,« siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i pressemeddelelsen og betoner vigtigheden af et rigt kulturliv i Aarhus.

Kommunen og Salling Fondene gik i 2020 sammen om en hjælpepakke på 75 mio. kr. til kulturlivet i Aarhus. Hjælpepakken havde til formål at holde hånden under et økonomisk trængt kulturliv under pandemien, samt sikre en mulig genåbning på trods af de økonomiske udfordringer.

»Kulturen er af stor betydning for aarhusianernes liv og hverdag. Det vil vi gerne bevare i Salling Fondene, og derfor er vi glade for at kunne bidrage både til de mindre og de større kulturaktører, så vi kan genstarte kulturen og optimismen,« siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond i pressemeddelelsen.

Kulturaktørerne har kunnet søge tilskud på 50.000 kr., 100.000 kr. og 150.000 kr. til at dække økonomiske udfordringer i 2021. Det har været et krav, at institutionerne i ansøgningen har beskrevet, hvordan de vil bidrage til genstarten af det aarhusianske kulturliv, fremgår det af pressemeddelelsen.

Næste runde af puljerne er for de større kulturaktører. Denne pulje er på 20 mio. kr.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen