Skoleelev påkørt af græsslåmaskine

Politiet har afhørt medarbejderen, der kørte maskinen, og skolen har sørget for psykologhjælp til eleverne.

Onsdag blev en tredjeklasse-elev på Skovvangskolen i Aarhus påkørt af en græsslåmaskine. Påkørslen skete i et frikvarter ved middagstid på boldbanerne, hvor eleven var med en mindre gruppe af elever. Efter påkørslen blev eleven hentet af en ambulance. Eleven har fået en skade på det ene ben og har det efter omstændighederne godt.

»Vi forventer, at hun er tilbage i skole fredag,« fortæller skoleleder Søren Hildebrand, der ikke kender de præcise omstændigheder for påkørslen.

Medarbejderen, som kørte græsslåmaskinen, er blevet afhørt af politiet, og skolen har givet sagen videre til Børn- og Unge-forvaltningen samt Teknik og Miljø, der er ansvarlige for græsklipning. Retningslinjerne for græsklipning vil blive gennemgået og eventuelt revurderet.

Søren Hildebrand forsikrer, at skolen har taget de nødvendige skridt for at gøre eleverne trygge igen, især dem, som var til stede, da det skete.

»Det var jo voldsomt for eleverne at se deres klassekammerat blive kørt ned. Derfor har vi haft samtaler med dem i går, og vi taler med dem igen i dag. Det er vigtigt, at vi får talt om episoden med alle eleverne på skolen og taget de bekymringer, de kunne have bagefter,« siger Søren Hildebrand.

Torsdag morgen vil psykologer fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning være til stede på skolen for at hjælpe lærere og elever med at håndtere den utryghed, der kan være opstået efter ulykken.

Skolen vil fremadrettet gøre mere for at undgå, at noget lignende kan ske i fremtiden.

»Vi vil have et skærpet tilsyn og sikre, at der ikke er børn i områder, hvor der kan være maskiner. Det er jo en ulykke, der ikke må ske, og derfor skal vi handle på det og sikre, at det ikke sker igen,« fortæller Søren Hildebrand.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen