Udsigt til færre lastbiler i midtbyen

Artiklens øverste billede
En lastbil er i færd med at læsse varer af i Jægergårdsgade. Bæredygtighedsudvalget ønsker bl.a. at byrådet undersøger muligheden for, at varer flyttes over på mindre køretøjer, der fragter dem det sidste stykke ind til byen.

Levering af varer til midtbyens butikker skal i fremtiden foregå på en mere bæredygtig måde.

Byens bæredygtighedsudvalg er i den forbindelse på vej med en række konkrete anbefalinger, som byrådet skal tage stilling til, hedder det i en pressemeddelelse fra formanden for Bæredygtighedsudvalget Anders Winnerskjold.

Konkret lyder forslaget, at der skal gøres noget ved den os og støj, som følger med, når store lastbiler leverer varer til de mange butikker, restauranter og caféer i Aarhus C.

Udvalget vil bl.a. have byrådet til at undersøge muligheden for, at varer flyttes over på mindre køretøjer, der fragter dem det sidste stykke ind til byen, og så skal vareleveringen foregå på tidspunkter med mindre trafik.

»Vi foreslår et pilotprojekt, hvor vi tillader varelevering et par timer tidligere, end tilfældet er i dag. Det skal tage noget af presset på midtbyen og sikre, at beboere og handlende får en renere luft, men også at området bliver mere sikkert for de bløde trafikanter at færdes i,« siger Anders Winnerskjold.

Det er udvalgets mål, at der bliver fundet en model, som sparer midtbyen for så meget CO2 som muligt. Derfor sigtes der også mod, at de helt små leverancer som pakker og madordninger, der hverken fylder eller vejer meget, i højere grad bliver leveret på cykel.

I alt fremsætter Bæredygtighedsudvalget seks anbefalinger, som byrådet skal kigge på. De øvrige tæller bl.a. et forslag om en samlet logistikplan for hele kommunen og et pilotprojekt, hvor det bliver muligt at bruge buslommerne til af- og pålæsning af varer, når de ikke er i brug.

Flere virksomheder og erhvervsforeninger har været inddraget i arbejdet med at udvikle forslagene, og Anders Winnerskjold understreger, at de nye tiltag også skal implementeres i et tæt samarbejde med erhvervet.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.