Højhus og p-hus på Mindet er blevet lavere

146 meter højhus er blevet til 139 meter, og et p-hus er reduceret med én etage i højden i projektet ved Mindet, der formentlig afgøres på tirsdag i byrådet.

Artiklens øverste billede
Et planlagt p-hus til højhuset på Mindet er blevet lavere og tilføjet en sports- og aktivitetsplads i en justeret version af projektet. Visualisering: C.F. Møller

På sæsonens sidste byrådsmøde tirsdag afgøres sagen om højhuset på Mindet – formentlig.

Bygherren Olav de Linde har fremlagt et nyt forslag til højhuset og det nærliggende p-hus, som forsøger at imødekomme kritikken af højderne på begge dele.

Forslaget blev præsenteret ved bygherrens og arkitekt C.F. Møllers foretræde for Teknisk Udvalg i mandags, og det indgår nu som bilag til byrådsdagsordenen på tirsdag.

P-huset, som skal ligge ved siden af højhuset, har været under kritik, fordi det risikerer at begrænse udsynet til et nyt kunstværk, som skal opsættes på Filmbyens bygninger. I det justerede projekt er en etage af p-huset lagt under jordhøjde, så der nu er fire etager af p-huset under jordoverfladen og to etager over jordhøjde. Derudover tilføjes projektet en sports- og aktivitetsplads.

Esben Kjeldsen, direktør i Olav de Linde, forklarer justeringerne således:

»Vi skyder en etage af p-huset ned i jorden og laver en amfi-trappe, så p-huset spiller godt sammen med boldbanen og trappen på filmbyens hus,« siger han.

På højhuset er højden justeret syv meter ned.

»Vi har desuden reduceret højden af højhuset med syv meter i forhold til de oprindelige 146 meter, og den justering og justeringen af p-huset laver vi for at imødekomme den kritik, der har været af højderne,« siger Esben Kjeldsen.

En ny visualisering af højhuset på Mindet viser med rødt, hvor meget højden reduceres. Desuden ses højhuset i sammenhæng med de øvrige kommende højhuse på Sydhavnen og Frederiks Plads. Visualisering: C.F. Møller

På de første visualiseringer af højhuset ved Mindet var der ikke mulighed for at medtage de øvrige kommende højhuse i området, da de ikke var besluttet. Det er de nu, og det giver ifølge Esben Kjeldsen et bedre billede af den sammenhæng, som højhuset indgår i.

»Jeg håber virkelig, at projektet bliver godkendt, og jeg synes, det fortjener det, og når man i de nyeste visualiseringer ser huset i sammenhæng med de øvrige højhuse, der er på vej i Sydhavnen og over for Frederiks Plads, så tegner det også et andet billede end billedet af vores hus som et enligt højhus i området,« siger Esben Kjeldsen.

Forud for tirsdagens byrådsmøde er der mandag endnu et møde i Teknisk Udvalg med foretræde i sagen, og teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) vil afvente de foretræder, før han vil kommentere det justerede højhusprojekt fra bygherren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.