Idrætsmidler afsat for millioner – men byrådet ønsker at afsætte endnu mere

På onsdagens byrådsmøde blev en historisk stor udmøntning af midler til nye idrætsfaciliteter tiltrådt af et enigt byråd. Flere påpegede dog, at der er tegn på et endnu større behov.

Ca. 50 mio.

Det blev der onsdag eftermiddag tildelt til 19 udvalgte idrætsforeninger og deres projekter af Aarhus Byråd. De mange frivillige i de 19 foreninger kan derfor ånde lettede op efter en længere ansøgningsproces, og det blev lykønsket af flere byrådsmedlemmer.

»Det er en glædens dag. Det er det største løft, jeg har været med til. Hele byen er dækket ind. Alle steder er der gode muligheder for, at foreningen kan blive mødestedet for lokalområdet. Det giver stærkere lokalsamfund og sammenhængskraft,« sagde formand for kulturudvalget, Steen Bording Andersen (S).

Hvis vi skal sørge for god sundhed, så skal vi prioritere. Det er fint med elitesport ift. til nyt stadion, men hvad med bredden? Lad os forsøge at få afsat midler til bredden. Også til dem, der ikke har ressourcer til at søge de her puljer.

Dorthe Borgkvist, medlem af byrådet, UFP

Selvom alle byrådspartier tiltrådte indstillingen og lykønskede de 19 foreninger, var der også stort fokus på de foreninger, som ikke fik midler til deres projekter. I alt var der nemlig 39 foreninger, som søgte midler, og idrætspuljen skulle have været 177 mio. kr. større, hvis alle foreninger skulle tildeles de søgte midler. Et enormt behov, påpegede flere byrådsmedlemmer.

»Nogle er glade, andre er skuffede,« sagde Hans Skou (V) og fortsatte med at oplæse en mail fra en forening, som var slukørede efter at have fået afvist deres ansøgning:

»Det er den rigtige vej at gå, men der et efterslæb. Vi skylder de frivillige det. De er spændt hårdt for og mangler fysiske rammer, og nogle mangler medlemmer. Vi er særdeles positive over økonomien og prioriteringerne, men vi vil også gerne diskutere, hvordan man kan hjælpe de indstillinger, som ikke fik afsat midler.«

Mulig budgetmodel

Flere byrådsmedlemmer nævnte muligheden for fremover at få skabt en budgetmodel, så kommunens budgetter for idrætsområdet automatisk vil følge med byen demografiske udvikling.

»Ansøgninger for 226 mio. Det viser behovet. Jeg har tidligere talt for en budgetmodel for området. Det står vi ved. Vi er med denne indstilling ikke i mål, men det skal ikke sparkes til hjørne. Jeg vil sige tillykke til alle, der har fået, og at dem, der ikke har fået, ikke skal tabe gejsten,« sagde Lone Norlander Smith (EL) og blev bakket op af blandt andre Dorthe Borgkvist (UFP):

»Det er et ekstremt behov, når der er ansøgninger for ca. 230 mio. kr., og der kun kan uddeles 48. Der er behov for en budgetmodel. Hvis vi skal sørge for god sundhed, så skal vi prioritere. Det er fint med elitesport ift. til nyt stadion, men hvad med bredden? Lad os forsøge at få afsat midler til bredden. Også til dem, der ikke har ressourcer til at søge de her puljer.«

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) påpegede slutteligt, at han var meget tilfreds med, at indstillingen blev tiltrådt, men understregede også kommunens mangler. Ifølge ham har hver tredje aarhusianske forening problemer med at finde tilstrækkelige faciliteter.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.