Idrætsorganisation håber på genåbning med »lempelige vilkår«

DGI Østjylland opfordrer til, at en eventuel genåbning af det udendørs foreningsliv sker på lempelige vilkår og uden f.eks. krav om vaccinepas.

Artiklens øverste billede
DGI Østjylland rådgiver lokale foreninger til, hvordan de skal agere i corona-tiden. Direktør Flemming Poulsen spår, at det ikke kun er fodboldafdelingerne, der starter træning, hvis de landsdækkende restriktioner åbner for udendørs idræt. Foto: Søren Vendelbo

Fodboldstøvler og knæbeskyttere skal måske snart findes frem fra deres corona-hi. Meget tyder nemlig på, at udendørs idræts- og foreningslivet, herunder bl.a. de mange fodboldklubber, får lov til at genoptage aktiviteterne 1. marts. Noget både unge og ældre har et stort behov for, siger Flemming Poulsen, direktør i DGI Østjylland, hvor de mærker en stor efterspørgsel på at komme i gang.

Han forventer ikke kun, at det er fodboldafdelingerne, der begynder træningen, men forudser et forår, hvor hele foreningslivet, også det klassiske indendørs, kommer til at tænke i udendørs løsninger, hvis det som forventet tillades med øget forsamlingsloft.

»Men vi er også optaget af, på hvilke vilkår og hvor meget bøvl der kommer ud af det. Jeg håber, det kan foregå på nogle betingelser, hvor foreningslivet kan være med,« siger han og nævner vaccinepas og debatten om testning i folkeskolen som eksempler.

»Det vil være en kæmpe opgave for det frivillige foreningsliv. Hvem ville have ansvaret, hvad hvis nogen overtræder retningslinjerne...?« spørger han. »Jeg håber, det bliver på så lempelige vilkår som muligt med fokus på, at folk kan mødes og være aktive.«

11 x 11 plus udskiftere

Hvis regeringen som ventet følger eksperternes indstilling, kan det udendørs forenings- og idrætsliv genåbne i marts med et forsamlingsloft på 20 i stedet for fem, som i dag. Det vil bl.a. betyde at HOG – Hinnerup og Omegns Gymnastikforening –kan åbne for træning i fodboldafdelingen.

Klubben, der bl.a. har tennis-, håndbold-, svømme-, og fitnessafdelinger, har mistet 4-500 medlemmer på coronanedlukningen. Formand Kristian Hasager kalder det således positivt, at den udendørs træning kan komme i gang igen, men sådan som det tegnede sig ved redaktionens slutning tirsdag aften, jubler han ikke, for udsigten til, at klubbens fodboldafdeling kan komme i gang med et forsamlingsloft på 20, bliver problematisk.

De fleste årgange består nemlig af flere end 20 spillere.

»Så skal nogen blive hjemme, eller de skal opdeles og have to-tre trænere. Det er som om, man har glemt, at der er to gange 11 på de store hold inklusiv udskiftere,« siger han.

»Udgangspunktet er, at vi vil forsøge at gennemføre træningen, men det er en misforståelse, at alle nu kan gå til fodbold.«

Det er der simpelthen ikke trænere nok til i klubben, forklarer han. Erfaringen fra efteråret er desuden, at det var svært at styre og kontrollere med f.eks. afspritning og afvaskning af bolde og kegler.

På græs

Jens Weinkouff Højmark, pressekoordinator i Skanderborg FC, glæder sig mere ukritisk over, at klubben snart kan tilbyde det, den er sat i verden for – fodboldtræning.

»Solen begynder at skinne, foråret kommer. Det ville være rart at komme på græs. Det kan ikke blive vanskeligere, end det er i dag. Det er klart, jeg ville da gerne spille kamp, men er alternativet fem, så er 20 bedre,« siger han og fortæller, at en god håndfuld af klubbens 30-40 hold de seneste uger har trænet i små hold på fire spillere og en træner.

Det har krævet mange ressourcer og megen planlægning og været kompliceret.

»Åbnes der for op til 20, vil det betyde, at vi formentlig kan træne tæt på det, som vi plejer,« siger han og påpeger, at man jo godt kan spille ottemandskampe.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.