Uenighed om placering af multihal i Stavtrup

Haludvalget i Stavtrup IF og borgere i foreningen Den Grønne Kile er enige om at være uenige.

Artiklens øverste billede
Borgerne i Stavtrup vil gerne have en multihal. Derimod kniber det med at opnå enighed om, hvor hallen skal ligge.

Der er enighed om, at det er en rigtig god idé, at der bliver bygget en multihal i Stavtrup, men så stopper enigheden blandt flere af byens borgere. Placeringen af hallen er nemlig et stort diskussionsemne.

Haludvalget i Stavtrup IF med formand Per Bo Andersen i spidsen har gennem en årrække afsøgt mulighederne for en placering, og her var det egentlig planen at placere multihallen i forbindelse med det eksisterende idrætsanlæg eller i forbindelse med skolen.

Placeringen ved idrætsanlægget er ikke længere aktuel, da man ønsker en kunstgræsbane, og med de pressede bold- og haltider i byen giver det ifølge Per Bo Andersen ikke mening at opføre hallen der, da det vil betyde, at man fjerner eksisterende boldbaner og dermed ikke får ekstra plads at boltre sig på.

Og Højvangskolen har planer om selv at benytte de ledige arealer ved skolen, så den placering er heller ikke aktuel.

Screendump: Den Grønne Kile, Stavtrup.pdf

Derfor er det ifølge haludvalget mest oplagt at opføre hallen på Bispevej på matrikel 15M, som ligger skråt over for det eksisterende boldanlæg.

»Vi ved godt, at borgerne omkring Bispevej ikke er tilfredse med placeringen, og vi har holdt flere møder med dem, men set med idrætsforeningens øjne og flere andre instanser i lokalsamfundet, så er Bispevej den bedste placering af hallen,« siger Per Bo Andersen og fortsætter:

»Det bliver et sports- og kulturcenter, hvor der forhåbentlig også skal være et bibliotek og lokalhistorisk-center, og for os at se er Bispevej det bedste sted også i forhold til at binde hele Stavtrup sammen.«

Nødvendigt med ændringer

For at hallen overhovedet kan placeres på Bispevej, skal der laves en lokalplan for området. I kommuneplanen er området i forvejen udlagt til offentligt formål, og derudover skal der også en høringsproces i gang, fortæller Socialdemokratiets byrådsmedlem Steen Bording Andersen, der sidder som formand for kulturudvalget og næstformand for teknisk udvalg.

»Jeg vil gerne have en dialog med alle borgere i Stavtrup. For at hallen overhovedet kan blive opført, skal der være en høring omkring det, hvor alle har mulighed for at komme til orde, og projektet skal igennem den sædvanlige politiske proces, for at den overhovedet kan blive en realitet. Jeg ser frem til at tale med borgerne, og vi skal have fakta på bordet. Det er godt med en god debat omkring det,« siger Steen Bording Andersen.

Hos foreningen Den Grønne Kile er man stærkt utilfreds med at placere hallen på Bispevej.

»Vi sætter spørgsmålstegn ved placeringen, som er ned mod stationsbyen og det grønne område ved Brabrandstien. Vi er slet ikke modstandere af en hal – det er en vigtig pointe – men vi er ikke enige i placeringen af den. Vi er bekymrede for, hvordan området udvikler sig på længere sigt, og hvad det åbner op for, hvis man bare laver ændringer i området. Vi er også bekymrede for, hvordan det bliver med parkeringspladser og trafik i området, hvis hallen bliver placeret på Bispevej. Vi har tidligere søgt om at få lavet en bypark på matriklen, hvor man gerne vil have hallen placeret, men det blev afvist. Vi er bange for, at det her projekt kommer til at splitte Stavtrup mere ad, end det samler. Vi føler lidt, at beslutningen om at opføre hallen på Bispevej er truffet på forhånd,« siger formand for Den Grønne Kile, Karl Skov-Hansen.

Det afviser Steen Bording Andersen dog.

»Jeg kender ikke til, at der er noget, der er besluttet endnu. Det er en helt almindelig proces, man skal igennem, når der skal opføres en hal i et lokalområde. Det er ikke nok, at der er nogle borgere, der synes, det er en god idé – vi politikere skal også synes det, og der er ikke vedtaget noget som helst endnu,« fastslår Steen Bording Andersen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.