Nytårsaften blev en stille affære i Østjylland

Årets sidste aften var en stille en af slagsen, og det kunne politiet, brandvæsnet og skadestuerne mærke.

Artiklens øverste billede
Nytårsaften i Aarhus og Østjylland har været en stille en af slagsen, og det har det normalt travle beredskab kunnet mærke. Gaderne har været tomme, lyder det. Arkivfoto: Ida Munch

Brugte fyrværkerihylstre og tomme champagneflasker brugt som affyringsramper. Gaderne i Aarhus lå nytårsdag øde hen efter en aften med fest og farver. Men nytårsaften bar også præg af en uvelkommen gæst.

Det har været et år præget af nedlukninger også hen over jul og nytår, og det har medført, at årets første nat har været en »stille og rolig« affære for både Østjyllands Politi og Brandvæsen, men også for skadestuerne i Midtjylland.

En almindelig torsdag aften

I år har Østjyllands Politi især været opmærksomt på, at folk overholder restriktionerne, men det ser ikke ud til at have været noget problem. Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi René Ludvig.

»Det har været den mest stille og rolige nytårsaften længe. Jeg mindes ikke, at vi nogensinde har haft så få anholdelser, som vi har nu. I en politikreds på den her størrelse har det været mindre end en lørdag aften. Nytårsaften har vitterligt bare været en torsdag aften,« siger han.

Normalt er midtbyen i Aarhus pakket med mennesker, og især Store Torv har været knudepunkt for forsamlinger, men sådan har det ikke været i år, og det kan være en af årsagerne til, at politiet har holdt nytår på kontoret og ikke på gaden.

»Folk har opført sig ordentligt. De er gået ud og har fyret deres krudt af og gået hjem igen. I år har vi tre anholdte, og sidste år havde vi over 30 anholdte. Det har på alle måder været et meget atypisk år, og det har nytårsaften også. Der har ikke været nogen mennesker på gaden, og derfor har der ikke været noget umotiveret vold,« siger han.

Nytår i garagen

Også Østjyllands Brandvæsen har kunnet mærke, at gaderne i Aarhus har været affolket.

»Vi har haft 36 udrykninger i går, og det er ca. halvdelen af sidste år, og ingen af brandene har endda været alvorlige,« siger beredskabsdirektør ved Østjyllands Brandvæsen Kasper Sønderdahl.

Han mener, at en bestemt kombination har ført til en fredelig aften.

»Vejret i samarbejde med restriktionerne har jo har ikke just inviteret til at gå på gaden og fejre det nye år. Vi vil rigtig gerne holde nytår hjemme i garagen. Det har alt i alt også været billedet på aftenen, og det er vi rigtig glade for,« siger beredskabsdirektøren.

Ingen øjenskader

Ødelagte hænder og øjenskader. Skrækhistorier er der mange af, når det kommer til nytårsskader – bare ikke i år.

»Vi har oplevet en halvering af fyrværkeriskader, og i år har vi ikke rykket ud til øjenskader. Det er meget usædvanligt,« siger Henning Voss præhospitalsdirektør ved Region Midtjylland.

Selv om der på landsplan har været lige så mange ambulanceudrykninger som sidste år, kan det ikke mærkes i Region Midtjylland. Natten har været stille, og det er der en grund til.

»Der var mindre gang i midtbyen, og det gør jo også, at der kommer færre fulde mennesker og på den måde færre slagsmål, som måske fører til ambulancehenvendelser. Vi håbede på, at aftenen ville blive stille, men vi forventede det overhovedet ikke,« siger Henning Voss.

I løbet af natten registrerede Region Midtjylland 183 112-opkald og rykkede ud med ambulance 131 gange.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.