Aarhus Letbane får ny formand til nytår

Den erfarne erhvervsleder Mie Krog skal fra årsskiftet stå i spidsen for Aarhus Letbane I/S.

Artiklens øverste billede
Mie Krog har mere end 20 års erfaring som topleder i virksomheder som Lego, Salling Group og Jysk og driver i dag sin egen virksomhed, Vimavima.

Den 52-årige direktør og leder- og bestyrelsesprofil Mie Krog bliver fra 1. januar 2021 ny formand for bestyrelsen i Aarhus Letbane I/S. Den nuværende bestyrelsesformand, Steen Stavnsbo, har ønsket at træde ud af bestyrelsen.

»Steen Stavnsbo har gjort et flot stykke arbejde på den post, og vi har nu en velfungerende letbane fra Odder til Grenaa. Nu handler det om at optimere driften til gavn for de mange borgere, der hver dag benytter banen. Jeg er overbevist om, at vi med Mie i spidsen for bestyrelsen har den rette organisation til den opgave, og jeg ser meget frem til samarbejdet,« siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

20 års erfaring

Mie Krog er 52 år, cand.negot og har desuden en HD i afsætning fra Aarhus Universitet. Hun har mere end 20 års erfaring som topleder i virksomheder som Lego, Salling Group og Jysk og driver i dag sin egen virksomhed, Vimavima, der leverer strategisk rådgivning og lederudvikling, og har derudover bestyrelsesposter i en række store virksomheder.

Det er også en lærepost for mig, for jeg er ikke vant til at arbejde i et offentligt ejet selskab.

Mie Krog, kommende formand, Aarhus Letbane I/S

Hun ser frem til at påtage sig ledelsesopgaven i Aarhus Letbane I/S.

»Letbanen spiller en vigtig rolle for borgerne i de fire kommuner. Det er en bæredygtig og attraktiv transportform for den enkelte, der samtidig binder os alle sammen – fra Grenaa og til Odder. Det er en drivkraft for både udvikling og grøn omstilling i hele Østjylland, og den fortælling skal vi nu folde endnu mere ud,« siger Mie Krog, som hidtil kun har arbejdet i private virksomheder.

En lærepost

»Det er også en lærepost for mig, for jeg er ikke vant til at arbejde i et offentligt ejet selskab. Men jeg kan bringe fokus på udvikling af forretningen og samarbejde om gode løsninger i spil, og jeg ser meget frem til arbejdet,« siger hun.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) benytter formandsskiftet til at takke Steen Stavnsbo for at have bragt letbanen gennem en svær start med indkørings- og stabilitetsproblemer frem til i dag, hvor østjyske transporttilbud fremstår pålideligt og stabilt.

»Jeg er helt sikker på, at Mie Krog er den rigtige til at folde letbanens potentialer endnu mere ud – både som et attraktivt alternativ til privatbilismen og som en drivende kraft for den dynamiske og bæredygtige udvikling i hele vores region,« siger borgmesteren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.