V-rådmand: Vindmøller er ren signalpolitik

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) beklager, at et rødt flertal ønsker vindmøller. Han ser større muligheder i solcelleanlæg, som giver større effekt og færre gener.

Artiklens øverste billede
Vindmøllerne er ren signalpolitik, mener teknisk rådmand Bünyamin Simsek (tv) med henvisning til S-borgmester Jacob Bundsgaard (i midten) og resten af det røde flertal i byrådet. Arkivfoto: Marie Ravn

»Jeg kan ikke se noget energistrategisk argument for vindmøller, så det må handle om noget andet.«

Det siger teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V), der beklager, at Socialdemokratiet ikke har flyttet sig i høringsperioden om vindmølleplaner på havnen, i Kasted og ved Vosnæs. S har netop meldt ud, at partiet fastholder ønsket om at reservere plads til i alt otte vindmøller de tre steder.

»Det må handle om, som en ordfører har nævnt, at man skylder et bestemt firma noget. I andre sager kan man se Socialdemokratiet afvise byggesager på grund af høringssvar, men her har høringssvarene tilsyneladende ikke gjort indtryk. På den måde bliver det mere signalpolitik og end egentlig grøn energipolitik,« siger Bünyamin Simsek.

Jeg synes, man skal skille tingene ad.

Bünyamin Simsek (V), rådmand

Han hentyder til, at Socialdemokratiet undervejs i forløbet har beklaget, at Vestas ikke kan fremvise en moderne vindmølle i Aarhus, og derfor handler vindmølleplanen ifølge S også om erhvervspolitik og støtte til det grønne erhvervsliv i Aarhus.

»Jeg synes, man skal skille tingene ad. Hvis det handler om at understøtte vores erhvervsliv, er det en helt anden diskussion, vi skal have om rammevilkår. Jeg støtter også op om Vestas og andre virksomheder, men som kommune har vi et ansvar for at sikre den bedst mulige energiplanlægning, hvor vi får mest grøn energi for indsatsen - og det gør vi ikke med vindmøller,« siger rådmanden.

Større bidrag

Han anerkender, at opsætning af vindmøller giver mere grøn strøm, men kun en lille del af, hvad solcellerne kan give:

»Ja, det vil give mere grøn strøm at opsætte vindmøllerne, men i procent er det meget lidt i forhold til solcelleanlæg, som giver et langt større bidrag. Med solcelleanlæg får vi dækket op mod 60 pct. af vores el-forbrug, mens de otte vindmøller i bedste fald vil kunne dække 10-15 pct. af vores elforbrug,« siger rådmanden.

Han har i sin indstilling fastholdt temaplanens anbefaling om, at der skal opsættes solcelleanlæg, og efter høringsperioden er der justeret fra 13 til 11 anlæg. I forhold til vindmøller har rådmanden i sin indstilling reduceret otte vindmøller til to, men her ønsker et flertal med S i spidsen som nævnt at spole tilbage til de oprindelige otte vindmøller.

Bünyamin Simsek (V) ser ikke flere muligheder for at ændre beslutningen:

»Jeg må erkende, at der er et flertal, som ønsker vindmøllerne og ønsker at sætte et trofæ op på Aarhus Havn, fordi de kan - ikke fordi det er nødvendigt. Det må jeg acceptere, for sådan er demokratiet.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.