Vindmøllefan: »Jeg er super glad«

Aarhus Ø-beboer og erklæret vindmøllefan glæder sig over, at der kommer vindmøller på havnen.

Artiklens øverste billede
Mogens Hald, der bor i Kanalhusene på Aarhus Ø, glæder sig over, at der kommer vindmøller på havnen. Arkivfoto: Casper Dalhoff

»Det si’r sig selv.«

Det skrev C. V. Jørgensen i 1990, og det si’r også sig selv i 2020, at Mogens Hald jubler over udsigten til vindmøller på havnen.

For Mogens Hald, der bor på Aarhus Ø, er erklæret vindmøllefan og udtalte i en artikel i JP Aarhus i november 2019, at vindmøller er smukke.

»Jeg er selvfølgelig super glad for, at der nu formentlig kommer vindmøller på Aarhus Havn, for jeg synes ikke, at vindmøller skæmmer. Jeg er selvfølgelig også præget af, at jeg har arbejdet 10 år i vindmøllebranchen, og jeg har set vindmøller stå de mærkeligste steder,« siger Mogens Hald.

Blandt kritikerne af vindmøller på havnen er en række beboere på Aarhus Ø, hvor Mogens Hald også bor. Han tør ikke sige, hvor mange af Ø-boere, der er for eller imod vindmøllerne, men han er overbevist om, at de mange bekymringer vil forsvinde, når vindmøllerne er sat op.

»Der er en frygt for, at vindmøllerne vil støje og give store refleksvirkninger, men det passer simpelthen ikke. Møllerne kommer til at stå mere end 1 kilometer væk fra Aarhus Ø, så man vil ikke kunne høre dem. På nogle sommerdage vil der i ganske specielle situationer være refleksvirkninger, når solen står op ved 4-5 tiden om morgenen, men det vil de færreste af os blive påvirket af, og det er jo også nævnt, at man har mulighed for at stoppe møllerne i de perioder,« siger Mogens Hald.

Han nævner desuden, at moderne vindmøller er refleksbehandlet, så de ikke får det samme genskin som tidligere, og møllerne støjer mindre end tidligere, lyder hans vurdering.

»Det er korrekt, at de gamle møller støjede både fra det mekaniske og fra profilerne, men de kørte også meget stærkere dengang med op til 30 omdrejninger i minuttet. I dag har de nyeste møller en hastighed på omkring 10 omdrejninger i minuttet, fordi de har en meget større diameter og dermed en meget større periferi-hastighed,« siger Mogens Hald.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.