Politiet søger vidner til bilbrande efter drab i Aarhus

To bilbrande nær Aarhus kan ifølge politiet sættes i forbindelse med et skuddrab på en 25-årig mand.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: René Schütze/Ekstra Bladet

Onsdag aften blev to biler sat i brand på Aarhus-egnen.

Østjyllands Politi mener, at brandene har relation til et skuddrab på en 25-årig mand ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus samme aften.

Den første brand opstod ved Rasborgvej 16 i Solbjerg syd for Aarhus klokken 20.30. En time senere – cirka klokken 21.30 – antændtes et køretøj ud for Pindsmøllevej 31 i Edslev ved Hørning nordøst for Skanderborg.

Meldingen om skyderiet ved væddeløbsbanen indløb kort efter klokken 19. Den 25-årige døde af sine kvæstelser i ambulancen på vej til sygehuset.

Over for Ritzau ønsker politiinspektør Michael Kjeldgaard ikke at uddybe, hvorfor politiet mener, at der er en sammenhæng mellem bilbrandene og skuddrabet på den unge mand.

»Vi har en efterforskning kørende, og derfor kan vi ikke fortælle, hvorfor vi mener, der er en sammenhæng.

Men vi er interesserede i at tale med vidner, der måtte have set personer eller køretøjer i nærheden af bilbrandene og omkring tidspunktet for de to brande,« siger Michael Kjeldgaard fredag eftermiddag.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

Drabet på den 25-årige er ikke det eneste, som optager Østjyllands Politi. Blot ni timer efter hans død blev en 42-årig mand dræbt af knivstik på en parkeringsplads ved Lenesvej i det vestlige Aarhus.

Ifølge Østjyllands Politi er der foreløbigt intet, der tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to drab.

»Efter at have konsolideret vores efterforskning gennem det seneste døgn er det fortsat vores opfattelse, at de to drab ikke har noget med hinanden at gøre,« siger Michael Kjeldgaard.

Otte personer blev indledningsvist anholdt i forbindelse med efterforskningen af sagerne. Men de blev alle løsladt torsdag efter at være blevet afhørt.

»De er blevet afhørt for at fastlægge dels deres identitet, dels hvilken rolle de eventuelt måtte have,« siger politiinspektøren.

Der er ikke sket yderligere anholdelser.

Torsdag kom det frem, at den dræbte 25-årige var en rapper med kunstnernavnet Shmur fra Aarhus.

Det andet drabsoffer var prøvemedlem af Satudarah. Det har rockergruppens københavnerafdeling oplyst på sin Facebook-side.

Den 42-årige var tilknyttet Satudarahs såkaldte prospectafdeling i Aalborg og havde adresse i Viborg.

Oplysningerne om de to mænds baggrund ønsker Michael Kjeldgaard hverken at be- eller afkræfte. Han vil heller ikke løfte sløret for, hvilke mulige motiver politiet arbejder ud fra i sagen.

Det er for tidligt i efterforskningen at inddrage offentligheden i den del.

»De persongallerier, vi ser på, ønsker vi af hensyn til efterforskningen ikke at fremlægge i pressen,« siger Michael Kjeldgaard.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen