Der er dømt topopgør på Riisvangen: »Det er kollektivet, der skal slå individualisterne«

Strategien er klar, når topholdet FC Helsingør lørdag gæster Riisvangen Stadion i opgøret mod Aarhus Fremad. Kollektivet skal stå distancen mod individualisterne fra Helsingør.

Artiklens øverste billede
»Alle følelser kommer med garanti i spil til lørdagens kamp. Der er rigtig meget på spil, og man får nærmest det hele serveret i én og samme kamp,« siger Aarhus Fremads cheftræner, Morten Dahm Kjærgaard, der ser frem til lørdagens topopgør på Riisvangen mod FC Helsingør. Arkivfoto: Gorm Branderup

Der er unægteligt lagt op til et gedigent topopgør i 2. division, når topholdet FC Helsingør lørdag gæster Riisvangen Stadion.

For hvis man kaster et hurtigt blik på tabellen i landets tredjebedste række, er Aarhus Fremad med blot fem point op til FC Helsingør lige i hælene på den tidligere superliga- og 1. divisionsklub.

Med blot fem spillerunder tilbage af sæsonen bliver det derfor uomtvisteligt en intens afslutning, hvor hvert point tæller i jagten på en billet til 1. division.

Det er en enkeltstående kamp, hvor der er rigtig meget på spil – det gælder for både spillerne, trænerne og fansene og de frivillige i Aarhus Fremad.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner Aarhus Fremad

Lørdag kan mandskabet fra Riisvangen dermed tage et vigtigt skridt i topstriden med en sejr over den direkte konkurrent; et mandskab, der i sidste weekend tabte 2-1 til Middelfart og dermed smed vigtige point i det interne pointmæssige kapløb mod netop Aarhus Fremad.

Satser på kollektivet

Cheftræner Morten Dahm Kjærgaard er udmærket klar over, at sæsonens første møde med FC Helsingør kan ende med at blive en ordentlig mundfuld, men strategien er klar, og aarhusianerne vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at »åbne rækken op«.

»Det er en enkeltstående kamp, hvor der er rigtig meget på spil – det gælder for både spillerne, trænerne og fansene og de frivillige i Aarhus Fremad. Her får du nærmest serveret det hele i én og samme kamp – alle følelser kommer med garanti i spil. Så det kan kun blive rigtig spændende,« understreger Morten Dahm Kjærgaard.

»Det afgørende bliver selvfølgelig, at vi har kvalitet i vores spil. Vi skal møde nogle rigtig dygtige Helsingør-spillere og et hold, der både har Superliga- og 1. divisions-erfaring samt selvfølgelig også en “TK”, der har landskampe på cv’et – en nok så væsentlig parentes« fortsætter den 36-årige cheftræner.

»Vi skal derfor have styr på, hvordan vi forsvarer og angriber som hold, fordi vi skal bruge kollektivet til at slå individualisterne. Vores relationer, principper og aftaler skal være på plads og med god kvalitet,« beretter Morten Dahm Kjærgaard om den berømte nøgle til en regulær topkamp som denne.

En udviklingskamp

»Vi står over for en kamp, hvor alt stadigvæk er i spil, og vi har sågar allerede hentet ét point på Helsingør. Vi vil gøre alt for at vinde lørdagens kamp.«

Det slår Aarhus Fremad-cheftræneren selvfølgelig gerne fast uden tøven.

Og han glæder sig over, at det aarhusianske mandskab nu får en topkamp i »udviklingskassen«, som han kalder det. En kamp, hvor Fremad-spillerne skal præstere under et gevaldigt pres, og hvor der så sandelig er noget på spil.

Han kan derfor godt se bort fra det »trods alt irriterende« faktum, at mandskabet fra Riisvangen – ligesom alle andre i 2. division –grundet coronapausen og strukturændringer er blevet “frarøvet” 10 spillerunder, som ellers kunne have videreudviklet holdet og givet en større mulighed for at indhente FC Helsingør.

Nu står den i stedet på seks opgør i rap med »knald på« efter blot en enkelt uges opstart. Seks kampe, hvor tilfældighederne uden tvivl også kommer til at spille en stor rolle.

Verden går dog heldigvis ikke under, hvis Aarhus Fremad ikke formår at indløse billetten til 1. division i denne omgang, tilføjer Morten Dahm Kjærgaard. Men ikke desto mindre har klubben »alt at vinde i den nuværende situation«.

»Vi vil selvfølgelig sætte alt ind for at jagte 1. pladsen. Men hovedfokus er først og fremmest at blive dygtigere – at blive bedre og rykke os i forhold til vores spillestil,« slutter Aarhus Fremad-cheftræneren i klassiske træner-vendinger.

Der er kampstart lørdag klokken 15 på Riisvangen Stadion mellem Aarhus Fremad og FC Helsingør.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen