Soup Nerds i Aarhus lukker

Aarhusianerne var tilsyneladende ikke klar til at tage suppen til sig om en takeaway-mulighed, konkluderer ejeren.

Artiklens øverste billede

I november 2018 åbnede Aarhus’ første dedikerede suppebutik, Soup Nerds, i Borggade i Latinerkvarteret i Aarhus. Men nu er det slut. Svigtende omsætning tvinger ejer Michael Hübertz til at lukke forretningen.

Godt et halvt år efter at butikken åbnede er der ellers langet mere end 5.000 supper over disken, der er mere end 3.000 følgere på Facebook og Instagram. Men daglige tilkendegivelser gør det ikke alene, må Michael Hübert konstatere. For mens de internationale gæster i byen har været flittige kunder, har det knebet med for alvor at få aarhusianerne med på suppedillen.

»Vi fik hele tiden kommenterer à la ”Ahh, endelig en suppebutik – det har vi ledt efter over hele byen”, fra de udenlandske gæster,« siger Michael Hübertz og oplyser, at 40 pct. af kunderne har været udlændinge.

Michael Hübertz har efter eget udsagn arbejdet 80 timer om ugen uden løn i halvandet år, og med en omsætning, der stadig knap rækker til at lønne de studerende, der dækker de resterende vagter, ser han sig nu tvunget til at dreje nøglen om.

»Jeg er sikker på at danskerne nok skal få øjnene op for suppe som et både sundt, lækkert og bæredygtigt alternativ til andet take away, men det kræver mere tid og kapital at få hul igennem i en by som Aarhus – specielt med et helt nyt koncept. Men hvis der er nogen derude, der gerne vil køre konceptet videre, må de meget gerne tage fat i mig,« siger Michael Hübertz.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen