Boligkontoret Århus er udvalgt til at mænge sig med hotel

Boligforeningen slog fire konkurrenter om at opføre 80 almene boliger på Bassin 7 i Aarhus Ø.

Artiklens øverste billede
Boligkontoret Århus netop blevet udvalgt til at blive en del af de kommende projekter ved Bassin 7, hvor organisationen skal opføre 80 boliger. Illustration: BIG og Sleth Arkitekter

Mangfoldighed og byliv er det helt store mantra for Bassin 7, hvor en række byggerier i de kommende år skal være med til at færdiggøre Aarhus Ø.

Det er Boligkontoret Århus netop blevet udvalgt til at bidrage til. Boligforeningen skal således opføre ca. 80 almene familieboliger, som skal skyde op ved siden af det kommende hotel- og konferencecenter, som Bjarke Ingels Group (BIG) har tegnet og byudvikler Rune Kilden og Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen står bag. Boligerne kommer dermed til at indgå i de to boligkarréer og et boligtårn med i alt 300-450 boliger, som er tegnet af arkitekter fra Sleth og BIG.

»Det er super spændende at kunne være med til at lave noget nyt på Aarhus Ø. Vi kan være med til at give mere mangfoldighed og få bydelen ned på jorden ved at få skabt et fællesskab, hvor folk møder hinanden og er i øjenhøjde. Det glæder jeg rigtig meget til,« siger Morten Homann, direktør i Boligkontoret Århus, hvis boliger samlet vil udgøre ca. 7.000 etagemeter.

Han fremhæver, at boligorganisationen bl. a. er kommet med en række nytænkende bud på, hvordan urbane fællesskaber og mangfoldigheden i området udvikles og holdes i live. Ifølge direktøren har boligkontoret tidligere overvejet at bygge ved havnen, og han kalder Bassin 7 for en oplagt mulighed for at føre boligforeningens visioner om at skabe hjem, der samler Aarhus ud i livet i et tæt samarbejde med det private og kulturlivet:

»Her får vi nemlig mulighed for at tænke livet mellem husene ind før – og sammen med – de arkitektoniske greb.«

Morten Homann henviser dermed til, at boligforeningen bliver en del af den kommende udviklingsproces sammen med de øvrige aktører i projektet ved Bassin 7.

Netop tilliden til, at Boligkontoret Århus vil mestre denne rolle, har haft betydning for, at denne boligorganisation blev valgt frem for de fire andre, som havde budt ind i konkurrencen, fortæller Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig og Projektudvikling i Aarhus Kommune og med i kommunens dommerkomité.

»Vi har vurderet på tre overordnede kriterier: hvordan man spiller ind i visionen, hvordan man lagde op til det samarbejde, og om man havde erfaringer med et komplekst samarbejde med private aktører. Ud fra de tre kriterier stod de frem som en klar vinder,« siger Bente Lykke Sørensen og fremhæver, at Boligkontoret Århus bl.a. samarbejder med ejendoms- og projektudvikleren Jørn Tækker, der står bag den kommende nye by, Nye ved Elev.

Hele projektet ved Bassin 7 forventes at stå færdigt om tre til fire år. Hvor præcis boligkontorets boliger skal ligge, bliver en del af den kommende udviklingsproces, der bliver indledt med en workshop i slutningen af måneden, oplyser Bente Lykke Sørensen.

Morten Homann kan heller ikke sige, hvad huslejen bliver, men hans bud lyder på 3.800-9.500 kr. om måneden afhængig af størrelsen.

Boligforeningen foreslår, at også de kommende beboere involveres tidligt i både idefaserne og for eksempel ved at være med til at beplante, udsmykke og indrette fælles gårdrum for at give et ejerskab.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.