Kørelærer bekymret om letbanen: Har dumpet den første elev

Aarhus Kørelærerforening mener, at køreundervisning og den nye letbane kan være en farlig cocktail.

Artiklens øverste billede
Den første elev har dumpet køreprøven på grund af letbanen. Foto: Gregers Tycho

Når kommende billister skal lære at køre bil i Aarhus, er det ikke kun en parallelparkering i tættrafikerede gader som Jægergårdsgade og Guldsmedgade, der kan give problemer. Formand for Aarhus Kørelærerforening, Marianne Heimdal, fortæller til TV2 Østjylland, at hendes køreskoleelever står med en ny udfordring, når de nye letbanetog bliver en del af bybilledet. 

»Man skal i hvert fald tænke sig en ekstra gang om. Jeg har haft den første elev, der dumpede på grund af Letbanen,« siger Marianne Heimdal til TV2 Østjylland.

Køreeleven dumpede, da han kom for langt frem i et kryds og blokerede for et letbanetog, der skulle passere i forbindelse med en testkørsel.

Formanden peger bla. udfordringer med venstresving, der krydser Letbanen. Ifølge hende skal der ikke meget til, for at eksempelvis en køreskoleelev går i stå i et kryds - og hvis Letbanen ikke kan nå at bremse, går det galt.

»Som kørelærer kan jeg godt finde ud af, hvordan tingene hænger sammen, men for den almindelige borger i Aarhus føles det jo anderledes,« siger Marianne Heimdal til TV2 Østjylland.

Hos Aarhus Letbane har man været opmærksomme på farlige situationer, der kan opstå i forbindelse med indkøringsfasen. Fredag d. 21. juli udtalte direktør Claus Rehfeld Moshøj:

»Vi skal alle sammen lære at omgås letbanetogene. På trods af navnet vejer et letbanetog 50 tons, det kan ikke styre uden om forhindringer og bremselængden er lang. Til gengæld kører det hurtigt og er så lydsvagt, at det kan være svært at høre. Vi skal med andre ord vænne os af med uvaner som at køre over for gult, blive hængende i krydset ved venstresving eller løbe over vejen uden at se sig for, hvis vi vil undgå konflikter med letbanetogene,« lød opfordringen fra letbanedirektøren.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen