Khaled Ksibe har vundet en pris for danskundervisning på Youtube

Khaled Ksibe på 22 år underviser arabisksprogede i dansk via sociale medier. Et stykke arbejde han nu vinder Den Europæiske Sprogpris 2016 for.

En ung mand, Khaled Ksibe, fra Odder har oprettet sin egen Youtube-kanal, ’Danskundervisning på Arabisk med Khaled’, hvor han underviser arabisktalende flygtninge og indvandrere i dansk via små film.

Nu hædres den unge mand for sit gode initiativ med den danske udgave af Den Europæiske Sprogpris, som uddeles hvert år til et nyskabende projekt eller en person, som har bidraget til at udvikle læring af fremmedsprog.

Khaled Ksibe fik idéen til sit projekt, da selv skulle lære dansk på sprogskolen i Aarhus for tre år siden, da han kom til Danmark fra Syrien. Han oplevede på skolen, at andre nyankommne fra arabisktalende lande havde behov for mere undervisning i dansk.

Den 22-årige Khaled Ksibe har udviklet et sprogprogram på Youtube, hvor andre med arabisk baggrund kan lære at tackle det danske sprog.

»Men det kan være svært at finde tid til med praktikker og anden beskæftigelse. Derfor ønskede jeg at skabe et uformelt læringsrum, uafhængig af tid og sted – og som var tilgængeligt for alle,« udtaler Khaled Ksibe.

Til dagligt læser den 22-årige Khaled Ksibe på Ingeniørhøjskolens adgangskursus på Aarhus Universitet.

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs roser Youtube-initiativet, hun udtaler til ministerietshjemmeside:

»Khaled Ksibe har skabt et nytænkende og meget brugbart tilbud til flygtninge og indvandrere i Danmark. De kan lære dansk hjemme i sofaen og behøver derfor ikke vente på næste undervisning på sprogskolen. Projektet forener personligt initiativ med kreativitet og brug af nye medier. Ud over sprogkundskaber giver projektet også brugerne færdigheder i at bruge digitale medier.«

I dag er Youtube-kanalen forankret hos Lærdansk Aarhus, hvor Khaled Ksibe arbejder som studentermedarbejder, men han startede selv kanalen. Den har eksisteret i ni måneder, og den unge mands film har været vist mere end 850.000 gange.

Emnerne til de forskellige film vælger Khaled Ksibe på baggrund af den feedback, som han får fra de mange brugere af kanalen. En af videoerne handler blandt andet om, hvornår man skal bruge nogle/noget/nogen, fordi en syrisk kvinde spurgte til dette. Undervisere fra Lærdansk i hele landet sender også forslag til forskellige emner, som de oplever, at deres arabisktalende kursister har svært ved, når de skal lære dansk.

Filmene er opdelt i forskellige emner som samtaler, grammatik og fraser.

Selve prisen overrækkes  mandag 26. september 2016 på Syddansk Universitet ved konferencen 'Nye retninger i sprogundervisningen - forskning og praksis'. Konferencen arrangeres af Det Europæiske Center for Moderne Sprog.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.