Det skal være lettere at drive virksomhed i Østjylland

Business Region Aarhus er gået sammen for at gøre det lettere at være erhvervsdrivende i Østjylland.

Artiklens øverste billede
Business Region Aarhus vil gøre det lettere at være erhvervsdrivende i Østjylland Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

I starten af juni kom Dansk Byggeri med deres årlige kortlægning af de kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Og man må konkludere, at der er stor forskel på, hvordan Dansk Byggeri vurderer de østjyske kommuner. Øverst ligger Favrskov Kommune på en sjetteplads, mens Aarhus skraber bunden på en 79. plads ud af 98 kommuner.

Den store forskel skal der nu gøres noget ved, mener Business Region Aarhus, der vil udligne de forskellige vilkår, der er for virksomhederne i de 12 kommuner i samarbejdet. Dermed skal det blive lettere at være erhvervsdrivende i Østjylland.

Det skriver Business Region Aarhus i en pressemeddelelse.

Det er almindelig praksis, at en virksomhed skal stille økonomisk sikkerhed, når de skal udføre en arbejdsopgave i en vis størrelsesorden. Dog har beløbsgrænsen for krav om sikkerhedsstillelse varieret meget de østjyske kommuner imellem, hvilket har givet virksomhederne forskellige vilkår i forbindelse med samarbejdet med andre kommuner. Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus har besluttet at anbefale ensartede betingelser om sikkerhedsstillelse og samtidig hæve grænsen til en million kroner.

»Vi opnår også, at små og mellemstore virksomheder ikke afholder sig fra at byde på en opgave, hvis udgiften til sikkerhedsstillelse er uforholdsmæssigt stor i forhold til et muligt overskud. Det ser jeg som en meget væsentligt gevinst.«

Udover, at virksomhederne nu først skal stille økonomisk sikkerhed, når entrerprisen overstiger 1.000.000 kr., vil Business Region Aarhus, i samarbejde med Dansk Byggeri, arbejde for at virksomhederne får lettere ved at komme af med affaldet på genbrugspladserne i hele Business Region Aarhus.

I Dansk Byggeri er man glade for Business Region Aarhus' tiltag. Det er oftest bankerne, der stiller sikkerhed for en opgave. Det er en kostbar og tidskrævende proces for virksomhederne, fordi en sikkerhedsstillelse altid medfører papirarbejde og gebyrer på samme måde, som hvis man optager et lån eller tegner en forsikring som privatperson.

»Vi er meget glade for, at den politiske ledelse i Business Region Aarhus lytter til vores anbefalinger i denne sammenhæng. Det gør det nemmere at drive virksomhed, hvis der gælder de samme regler, uanset hvor du arbejder, og derfor håber jeg, at politikerne i de østjyske kommuner vil se positivt på anbefalingen,« udtaler formand for Dansk Byggeri i Østjylland, Michael Ancher.

Byrådene i Østjylland drøfter i den kommende tid, hvorvidt den enkelte kommune tilslutter sig den anbefalede standard fra Business Region Aarhus.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.