Granhøj Dans risikerer at måtte lukke

Usikkerhed om økonomien får nu Granhøj dans til at opsige sit lejemål i Aarhus Midtby. Dansekompagniet føler sig skudt ned, bedst som det flyver højest.

Usikkerhed om økonomien får nu Granhøj Dans til at opsige sit lejemål i Klosterport til årsskiftet. Det betyder, at også dansekompagniets fremtid er uvis, siger Palle Granhøj, der er kunstnerisk direktør og koreograf.

»Det gode spørgsmål er, om Granhøj Dans fortsætter, eller om vi stopper helt. Lige nu ved jeg det ikke,« siger en ærgerlig Palle Granhøj, der har måttet konstatere, at Statens Kunstfond har trukket sin støtte på godt 2,8 mio. kr. til hans dansekompagni fra 30. juni næste år.

Samtidig har Aarhus Kommune lige nu sin kommende kulturpolitik i høring og skal derefter gennem budgetforhandlinger, før den kan sige, om Granhøj Dans også næste år bliver tilgodeset med 2,2 mio. kr. som i sidste sæson.

»Vi er på en midlertidig bevilling, som udløber ved årsskiftet,« siger Palle Granhøj, der derfor har set sig nødsaget til at sige sit lejemål op.

Det har han gjort i bedste forståelse med huset ejer, Jørgen Tækker. Begge er nu i gang med at finde alternative produktionslokaler, som er til at betale, så Palle Granhøj kan arbejde med sin del af den Susanne Bier-trilogi, ”Elsker dig for evigt”, som er et af de betydningsfulde projekter i kulturhovedstadsåret næste år.

Det er en forestilling, som han skal lave i samarbejde med Musikhuset Aarhus, og som 2017-fonden har givet 500.000 kr. til.

Et vink med en vognstang?

Men det kræver, at dansekompagniet har et sted at øve, hvor det kan bygge en scenografi op, som ikke hele tiden skal flyttes, siger Palle Granhøj og tilføjer, at den mulighed for at flytte til Sydhavnsgade, som tidligere har været oppe, ikke længere er en mulighed pga. restriktioner i planlovgivningen.

»Om 2017-forestillingen bliver realiseret, og om Granhøj Dans overhovedet eksisterer i Aarhus fra 2017 er helt og alene op til byrådet.

Det kan også være, at al den usikkerhed er et vink med en vognstang om, at der ikke er plads til os her i byen,« siger han, der føler, at han bliver skudt ned, bedst som han flyver højest.

Dansekompagniet supplerer selv støttekronerne med indtægter på godt 1,8 mio. kr. gennem primært salg af forestillinger. I næste uge skal Granhøj Dans således til Peru og Brasilien for at vise en af sine danseforestillinger, ”Petrushka – Extended”.

I kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads (R) udkast til en ny kulturpolitik for 2017-20, er den moderne dans, som Granhøj Dans er kendt for, nævnt som noget af det, der sammen med børneteater og musik giver Aarhus en international profil.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.