Østjyllands Politi takkede hverdagens helte

Tirsdag eftermiddag uddelte Østjyllands Politi dusør til fire østjyske helte.

Artiklens øverste billede
Fra Venstre: Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, Nina Cecilie Nielsen, Troels Solgaard Andersen, Per Houlberg, Sidsel Haarhr Jensen og politidirektør Helle Kyndesen. Foto: Østjyllands Politi

En hjalp med at opklare et indbrud. To reddede en ældre dame fra at drukte. En ydede livreddende førstehjælp på et trafikoffer. Alle har de det tilfælles, at de tirsdag eftermiddag modtog en dusør fra politidirektør ved Østjyllands Politi, Helle Kyndesen, for deres heltemod.

»De har alle reageret hurtigt og instinktivt og både hjulpet politiet samt ydet fysisk og psykisk førstehjælp til mennesker i nød, og det vil vi gerne takke dem for,« siger politidirektør Helle Kyndesen, der sammen med chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen tirsdag tog imod på politigården i Aarhus.

Der blev uddelt dusør til:

Sidsel Haahr Jensen, 35 år fra Aarhus og Troels Solgaard Andersen, 25 år fra Aarhus, der fik en dusør for ved midnatstid den 14. december 2015 at redde en ældre kvinde fra at drukne. De blev den 14. december 2015, sammen med to andre tilstedeværende, opmærksomme på en person, der var faldet i vandet ved Europaplads i Aarhus. Personen i vandet var en ældre kvinde, og hun kunne ikke via egen hjælp komme op af vandet igen. Sidsel, Troels og de to andre tilstedeværende handlede hurtigt og fik kastet en ledning ud til kvinden, så hun kunne holde sig oven vande, indtil politiet ankom. De fire borgeres indsats gjorde, at kvinden overlevede episoden. De to øvrige borgere har også modtaget dusør, de var dog forhindrede i at deltage ved uddelingen tirsdag eftermiddag.

Per Houlberg, 66 år fra Randers, der fik en dusør for ved midnatstid den 4. februar 2016 at hjælpe politiet i forbindelse med et indbrud i sin egen garage. Per opdagede tyveriet i garagen, og da gerningsmanden kort efter stak af, fulgte Per med. Per fik lidt efter indhentet indbrudstyven, og selvom han satte sig fysisk til modværge og begyndte at true ham, lykkedes det Per at fastholde tyven, indtil politiet ankom til stedet og kunne anholde manden. Den anholdte mand viste sig efterfølgende at have begået flere tyverier og røverier, så Pers flotte indsats hjælp ikke alene ham selv, men også andre borgere.

Nina Cecilie Nielsen, 25 år fra Grenaa, der fik en dusør for den 5. december 2015 at yde førstehjælp til en person, der havde været involveret i et færdselsuheld. Den 5. december 2015 skete der et færdselsuheld i Grenaa, hvor Nina var den første, der ankom til stedet. Hun dannede sig hurtigt et overblik, og fik her øje på en såkaldt TukTuk ude på en mark ved siden af vejen, hvori der lå en mand uden puls, og Nina handlede derfor resolut. Sammen med et andet vidne fik de trukket manden ud af køretøjet, og Nina, der er sygeplejerske, begyndte herefter straks på hjertelungeredning. I fem-seks minutter sad Nina og ydede førstehjælp, indtil manden pludselig selv begyndte at trække vejret, og der ankom en ambulance til stedet, som overtog behandlingen. Udover at redde manden med førstehjælp, holdt Nina overblikket over situationen, da hun samtidig fik sendt et andet vidne over til en anden bil, der ligeledes havde været involveret i uheldet. Ninas indsats har været medvirkende til at manden overlevede og blev udskrevet fra hospitalet allerede dagen efter uheldet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.