Aarhus satser på flere betalinger via mobilen

Indbetalinger til Aarhus Kommune via mobilen letter det administrative arbejde.

Artiklens øverste billede
Aarhus Kommune er i gang med at udvide antallet af smartphone-betalingssteder ved hjælp af MobilePay og Swipp, og et nyt it-system skal sikre, at kommunens administration af de mobile indbetalinger bliver lettere. Foto: JØRGENSEN JAKOB

Det letter Aarhus Kommunes administrative arbejde, når borgerne betaler for kommunale serviceydelser via mobilen.

I dag kan aarhusianerne betale uden kontanter eller dankort ved ca. 100 kommunale steder i kommunen, herunder på biblioteker og i svømmehaller. Men Aarhus Kommune er i gang med at udvide antallet af smartphone-betalingssteder ved hjælp af MobilePay og Swipp, og et nyt it-system skal sikre, at kommunens administration af de mobile indbetalinger bliver lettere. Aarhus har som den første kommune i Danmark netop taget et nyt it-system fra it-virksomheden KMD i brug. Systemet sørger for, at alle betalingerne automatisk bliver bogført de bagvedliggende økonomisystemer.

»Den primære opgave er at hjælpe borgeren. Men på bl.a. de kommunale genbrugsstationer har man gennem årene brugt meget tid på at tjekke dankortruller og på at sende papirers dokumentation frem og tilbage. Det skal man med det nye system ikke længere, og dermed får medarbejderne mere tid til det borgernære arbejde,« fortæller Thomas Stilling Andersen, finanskoordinator i Aarhus Kommune.

Efter sommerferien bliver det nye it-system – som i dag bl.a. fungerer på Dokk1 – også integreret i tre af kommunens skolekantiner.

Frivillig model

Det er op til de kommunale arbejdspladser, om de vil have det nye it-system indført, men forventningen i Aarhus Kommune er, at det på grund af den nemmere administration vil være med til at udvide antallet af kommunale smartphone-betalingssteder til 200 i de kommende år. Herunder på de kommunale genbrugsstationer, hvor man ser et stort potentiale i systemet. Når borgerne betaler for kompost, kompostbeholdere eller sækkemærker med dankort så er arbejdsgangen internt tung med 18 forskellige konteringsmuligheder.

Ifølge lederen af de kommunale genbrugsstationer i Aarhus, Benny Stjernholm, har genbrugsstationerne årligt 1,4 mio. besøg.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er også tilfreds med de nye muligheder.

»Det her er en ren succeshistorie og et godt eksempel på en ny digital løsning, der gør livet lettere for både borgerne og ansatte. Derfor ser vi også et stort potentiale for at udvide brugen af mobile betalinger andre steder i kommunen og kigger løbende på, hvor vi kan implementere ny teknologi, så vi udnytter det effektiviseringspotentiale, der er,« konstaterer Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

KMD påpeger også, at digitalisering kan lette hverdagen for både borgere og ansatte i landets kommuner.

»De nye betalingsmønstre i samfundet er i hastig udvikling, og vores samarbejde med Aarhus Kommune om at udbrede dataintegrationen til økonomisystemerne vidner om, at digitalisering kan være med til at øge servicen for borgerne samtidig med, at hverdagen for mange ansatte ude på de forskellige institutioner også bliver nemmere,« siger KMD-direktør Helle Huss.

Prisen på det nye system er ikke oplyst.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.