Marselisløb får nyt navn

Marselisløbet, der finder sted i weekenden d. 27.-28. august, har fået ny hovedsponsor, der sætter sit præg på navnet.

Artiklens øverste billede
Marselisløbet har byttet rundt på løbsdagene og fået nyt navn til årets løb d. 27.-28. august Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

ODL Marselisløbet. Det er det nye navn på det 45-årige tilbagevende løb, der finder sted d. 27.-28. august. Bag bogstaverne 'ODL' gemmer sig løbets nye hovedsponsor: byggeselskabet Olav de Linde. Udover det nye navn er Marselisløbet i år klar med flere nye tiltag.

Det skriver Aarhus 1900 i en pressemeddelelse.

ODL Marselisløbet har med afsæt i Kulturhovedstadsårets tema "Let's Rethink" set på, om der var noget, der skal gentænkes for at få en bedre motionsfest i Marselisweekenden. Den største ændring består i, at der byttes rundt på løbsdagene. Det betyder, at lørdag nu byder på løb, mens søndagen bliver den store cykledag.

Foruden de kendte distancer på 6, 12 og 24 km løb, samt 6 km walk, vil der i år også være et tre kilometer børneløb.

»ODL Marselisløbet har eksisteret siden 1972 og er et af Danmarks ældste og mest kendte motionsløb. Vi har med afsæt i 2017-temaet ”Rethink” valgt at vende det hele rundt, så løbet om lørdagen bliver for hele familien. Med børneløbet har vi nu udfordringer for alle aldre. Vi håber, at de mange forældre og bedsteforældre med stolte Marselis-traditioner vil tage hele familien med på Tangkrogen, så vi kan få skabt nye løbetraditioner blandt de yngre generationer,« siger Henning Andersen formand for Aarhus 1900 Atletik/Motion og Marselisløbsfonden.

Hele eventområdet bliver i år mere intimt, da alle telte samles på det grønne område på Tangkrogen. Lørdagen sluttes af med en koncert på Tangkrogen, hvor det populære band Dodo & the Dodos spiller op til dans og fællessang til deres utallige hits.

Søndagen bliver så dagen for cyklisterne. Der er fire ruter. Der er en rute for dem, der vil trille en 30 km tur med deres børn, ruter på henholdsvis 50 km eller en 80 km for dem, der nyder motionscykling og en rute til supermotionisterne, der får en lang tur på 140 km.

Traditionen tro vælger en del virksomheder og institutioner at leje en teltplads på Tangkrogen og invitere medarbejdere og deres familie til fælles motion og hygge med mad og drikke efter løbet. Blandt dem er den nye sponsor Olav de Linde, der flytter sit årlige sommerarrangement for medarbejdere og nære samarbejdspartnere til Marselisweekenden.

»Mottoet i dette nye samarbejde er ”Vi skaber liv – sammen”, og ved Marselisløbet går vi selvfølgelig foran og er værter for et stort firmaarrangement, hvor vores medarbejdere og deres familie kan motionere sammen og hygge sig med mad og drikke i vores telt på pladsen. Vi håber, at mange andre virksomheder også udnytter muligheden for at lave en aktiv og hyggelig firma- og familiedag ved det nye ODL Marselisløbet,« siger Olav de Linde, adm. direktør og indehaver.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.