Ny bydel ved psykiatrisk hospital i Risskov

Magistraten behandlede mandag morgen et lokalplansforslag for Bindesbøll-byen, hvor det nuværende psykiatriske hospital skal omdannes til et boligkvarter. Planen indeholder bl.a. 190 almene boliger.

Artiklens øverste billede
Psykiatrisk hospital i Risskov skal omdannes til boliger og området omkring til et nyt boligkvarter.

Mandag morgen behandlede Magistraten i Aarhus et lokalplanforslag for Bindesbøll-byen. Planen er et boligområde med plads til ca. 2.500 beboere med både private boliger og boligforeningsboliger. Til planen hører også en bevaring af historiske bygninger og grønne områder.

Det skriver Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

»Det er vigtigt, at der i alle dele af byen er boliger, der er til at betale. Byen skal vokse i social balance, uanset om det er på kommunale eller private grunde, at der bliver bygget. For øjeblikket giver planloven os mulighed for at kræve op mod 25 pct. almene boliger, også når private grundejere bygger. Hvis det ikke var en mulighed, ville Bindesbøll-byen være for de få i stedet for de mange,« siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

I lokalplansforslaget lægges der op til, at boligforeningen AAB kan indrette 190 almene boliger. Derudover bliver der bygget etagehuse og rækkehuse, som er tilpasset de nuværende bevaringsværdige bygninger. Der bliver også mulighed for at indrette en ny daginstitution samt i nogen grad at etablere butikker og caféer i de historiske bygninger i og omkring det nuværende psykiatriske hospital.

»Vi har mulighed for at bygge nyt og varieret i et fantastisk kvarter i Aarhus. Der er både de bevaringsværdige bygninger og nye attraktive boliger tæt på skov, vand, park og by. Det er et område med en god og varieret boligsammensætning, hvor almene boliger, ungdomsboliger og familieboliger skaber en ny, varieret bydel,« siger Kristian Würtz.

Bindesbøll-byen deles op i flere kvarterer med hver sin stemning.

I Allébyen er kvarteret bygget op om den gamle allé med gårdrum. I Renæssancebyen vil de gamle bygninger blive omdannet til boliger, mens de nye bygninger opføres i samme stil. I Parkkvarteret har beboerne direkte adgang til områdets park, mens beboerne i Skovbyen kun vil have en kort gåtur til Riis Skov.

Med det et letbanestop nær stranden på Rolighedsvej, bliver beboerne i Bindesbøll-byen og de nærliggende kvarterer knyttet tættere sammen med resten af byen.

Venstre tog forbehold for indstillingen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.