Sejlsport: Signe Livbjerg på OL-kurs

Trods en sidsteplads i lørdagens tredje sejlads vandt europajollesejleren Signe Livbjerg point mod konkurrenten Trine Abrahamsen i alle lørdagens tre sejladser under SPA-Regattaen i Holland.

Medemblik

Smilet på sejlmager Jørgen Holms læber var ikke til at tage fejl af.

»At komme sidst i mål og samtidig vinde point - det gør man altså ikke så tit,« sagde han fra gummibåden til Kaløvig-sejleren Signe Livbjerg, bedst som hun var sejlet i mål som nummer 31 og agterlanterne i lørdagens tredje sejlads.

Pointgevinsten skyldtes, at konkurrenten Trine Abrahamsen i samme sejlads kun var seks placeringer bedre. Et resultat, Skovshoved-sejleren på grund af tidligere dårlige resultater ikke kan trække fra i den samlede OL-udtagelse, mens Signe Livbjerg kan smide 31. pladsen væk og bytte ud med en 22. plads fra et tidligere stævne.

Forspring på 18 point

Da Signe Livbjerg samtidig vandt de to europajollesejleres indbyrdes opgør i dagens to første sejladser, trak Århus-sejleren fra og fører inden søndagens sidste og afgørende sejlads nu OL-udtagelsen med 18 point.

Det betyder, at Trine Abrahamsen i søndagens enlige sejlads skal blive minimum 18 placeringer bedre end Signe Livbjerg for at sikre sig et sæde i flyet mod Athen.

Avancementet til trods havde den medicinstuderende pige fra Århus svært ved at juble.

»Jeg er træt af, at jeg ikke kunne afgøre det i dag,« sagde Signe Livbjerg, mens hun riggede sin jolle af.

Derimod ville Jørgen Holm gerne indrømme, at lørdag var en god dag.

»Det var det, og vi kom et skridt nærmere. Men Trine Abrahamsen har altid vist, at hun er god, når det gælder. Så man skal ikke udelukke noget som helst,« siger sejlmageren, som er sendt til Holland af Kaløvig Bådelaug for at yde støtte til Signe Livbjerg i den nervepirrende og intense afslutning på OL-udtagelsen.

På andenpladsen

I 49'klassen demonstrerede en anden Århus-båd, at den er værd at satse på i OL-sammenhæng. Med en enkelt sejlads tilbage ud af 13 rykkede Jonas Warrer og Peter Krüger Andersen op på den samlede andenplads umiddelbart foran Michael Hestbæk og Dennis Dengsø - sidstnævnte også fra Århus.

peter@ernstved.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen