Barcelona-præsidenten er på vej til Århus

Måneders slid og slæb og rejser frem og tilbage mellem Århus og Barcelona har nu båret frugt. I dag ankommer FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, til Århus, hvor han skal bruge de næste fire dage på at se byen an.

Så skete det endelig. Efter måneders planlægning og udarbejdelse af flotte præsentationer efterfulgt af flere forhandlinger kommer den spanske ypperstepræst, direktør i FC Barcelona Joan Laporta, omsider til Århus.

Det var nok mere end mange havde turdet håbe på, da tre ambitiøse repræsentanter for AGF, Århus GF og Bakken Bears i efteråret luftede planerne om at få en af Europas største sportsklubber til byen med dens fodbold-, håndbold- og baskethold, som alle tre er blandt cremen af europæisk sport.

Og afgående direktør for AGF, Frank Heskjær, direktør for Århus GF, Henrik Jacobsen og formand for Bakken Bears, Carl Erik Dalbøge, har formentlig glædet sig mere til i dag, end de har til juleaften, for i dag ankommer Joan Laporta nemlig til Århus, hvor han vil feriere de næste fire dage sammen med familien og bestyrelsesmedlem i FC Barcelona Xavier Cambra og dennes familie.

En decideret ferie bliver der dog næppe tale om, for efter den officielle modtagelse forestået af Louise Gade i Byrådssalen torsdag starter en nøje planlagt opvisning af byens fordelagtigheder.

Håb om aftale

Og Bakken Bears formand Carl Erik Dalbøge lægger da heller ikke skjul på, at besøget gerne skulle udmønte sig i noget konkret.

»Der er ikke noget, der er sikkert, men vi håber meget, at Joan Laporta vil befinde sig godt i byen og få et indtryk af, at vi mener det seriøst, og at vi kan magte opgaven.

Vi har jo fremlagt alle detaljerne i projektet, så han har haft masser af muligheder for at sige fra. Det har han ikke gjort, og nu skal han så se, hvad byen kan byde på både sportsligt og kulturelt,« siger Carl Erik Dalbøge, der håber, at besøget vil danne grundlag for et sidste møde mellem FC Barcelonas ledere, hvor de vil tage endelig stilling.

Nytårsdag afsluttes det fornemme besøg med et pressemøde i SAS Radisson Hotel, hvor Carl Erik Dalbøge håber på nogle pæne ord fra præsidenten.

»Jeg forventer ikke, at der ligger en underskrevet kontrakt, når han forlader Århus, men jeg håber da, at han vil gøre status over sit besøg og dermed give et fingerpeg,« siger Carl Erik Dalbøge.

Kulturelle besøg

Joan Laporta med følge vil blive indkvarteret på SAS Radisson Hotel, og nytårsdagenes rundtur i byen er planlagt ud fra et hensyn til, at de to familier også skal holde ferie.

Den spanske sportspræsident skal, ifølge planen, blandt andet besøge Den Gamle By, Aros og selvfølgelig Atletion.

»Vi tager hensyn til placeringen, så de ikke skal fare alt for meget rundt, og der skal være mulighed for, at de kan sige nej, hvis noget skulle komme i vejen for et planlagt besøg. Derudover har vi selvfølgelig valgt et program, vi mener, vil præsentere byen bedst,« fortæller Carl Erik Dalbøge, der ikke vil komme nærmere ind på detaljer om besøget.

I en pressemeddelelse udsendt af Rådhuset står der, at Joan Laporta vil fejre nytåret i "private rammer", men heller ikke det vil Carl Erik Dalbøge nærmere ind på.

»De to familier skal også føle, at de holder ferie, så noget privatliv skal de have,« mener Carl Erik Dalbøge.

casper.svoldgaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen