Muslimer inviteret til møde om kirkehærværk

Gellerup Kirke ønsker et møde med muslimske repræsentanter hærværk juleaften.

Præsterne og menighedsrådet ved Gellerup Kirke har inviteret en række muslimske personer og foreninger til et møde efter hærværket juleaften, da fem store vinduer i kirkens indgangsparti blev knust.

»Det er rigtigt, at vi har inviteret muslimske organisationer og ledere til en drøftelse. Vi kunne godt tænke os, at de udadtil ville markere, at det er uislamisk at lave hærværk mod kirker,« siger sognepræst Steen Skovsgaard.

Invitationerne er netop sendt ud, og endnu har ingen reageret, oplyser præsten. Steen Skovsgaard har i invitationen understreget, at pressen ikke er inviteret eller orienteret.

»Det var ikke meningen, at det skulle komme ud. Vi vil gerne have dette møde gennemført uden dramatik,« siger Steen Skovsgaard.

Hærværket

Hærværket fandt sted juleaften ved 22-tiden, da omkring 20 personer deltog i et arrangement i kirkens underetage. Der lød pludselig nogle kolossale brag, og de store ruder blev knust. I et læserbrev i JP Århus har Steen Skovsgaard tidligere oplyst, at kunne være kanonslag eller sten, som blev kastet mod ruden.

I læserbrevet skrev præsten, at han ikke vidste hvem, gerningsmændene var, eller hvorfor ruderne blev knust, men med indkaldelsen af de muslimske foreninger står det nu klart, at mistanken retter sig mod lokale indvandrere.

henrik.groenvald@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen