Strid om byplan i Viby

HVOR HØJT og hvor tæt skal der bygges på området ved Hotel Kong Christian d. X? Det er spørgsmålet, der sætter skel i byens største bydel.

En ny byplan lægger op til øget højde og tæthed for bebyggelse ved hotellet. Det bekymrer de lokale beboere. De øvrige kommunale ideer for området: den varierede udnyttelse af arealet med blandet bolig og erhverv, grøn zone og en mere harmonisk facadevirkning ud mod Chr. D. X's vej. Alt det er for så vidt OK for beboerne. Vandene skiller derimod, når det handler om bygningshøjden og drøjden. Det kom klart frem på det borgermøde om sagen, som socialdemokraterne i Viby havde indkaldt til sidste torsdag.

Som det blev udtrykt på mødet: "Vi er pressede i Viby på vores grønne områder. Det er vi med bygningen af det store skattehus på Stadion, seniorboligerne, der snupper noget af byparken bag Viby Skole, og vi ved allerede nu, at det grønne areal ved Vidtskuevej sælges som del af budget 2004. Det bliver altså rigtig tæt og trangt, hvis også grundene ved hotellet skal bygges helt til".

De gode ideer og forslag til, hvad der skal ske med hotelgrunden kan fremsendes til Stadsarkitektens kontor senest på onsdag 12/1.

Lyt til svarene

Men det er altså svært at få fantasien til at blomstre, når man er utryg og bekymret. Jeg skal derfor opfordre til, at man lytter godt efter høringssvarene, og at de endelige lokalplansforslag arbejder med en lavere byggehøjde og tæthed for dele af arealet, især direkte mod naboskel.

Og så bør borgerne inviteres til dialog med magistraten om forholdene, med deltagelse af den ansvarlige rådmand.

Afdelingsarkitekt Arne Bager og medlem af teknisk udvalg Ango Winther (S) gjorde en god og oplysende indsats ved borgermødet, hvor flere end 50 var mødt frem. Jeg forventer derfor, at der kommer præcise og konstruktive høringssvar. Vi er klar til næste runde i Viby.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen