Studerende er kræsne med deres bolig

Trods stigende venteliste har fem kollegier ledige ungdoms-boliger i øjeblikket. Årsagen er, at studerende er blevet mere kræsne med valg af bolig, vurderer adm. chef ved Kollegiekontoret.

Ventelisten til ungdomsboliger i Århus er steget - alligevel kan fem kollegier i øjeblikket melde om ledige boliger.

Forklaringen er den enkle, at byens studerende er blevet mere kræsne med boligvalget og hellere venter på den helt rigtige bolig.

»Ligesom i januar sidste år begynder det nu at knibe med udlejning af boliger. Allerede i december oplevede vi problemer med udlejning af værelser på et kollegium, og selv om ventelisten er lidt større end sidste år, har vi fortsat ledige boliger. Vi er overbevist om, at det skyldes, at de studerende er blevet mere kræsne - mere selektive - i forhold til valg af bolig,« siger Brian Skaarup, adm. chef. ved Kollegiekontoret i Århus.

Ikke alarmerende

Lige nu kan Kollegiekontorets hjemmeside www.kollegie8000.dk melde om ledige boliger på fem kollegier: Skjoldhøjkollegiet, Søndervangskollegiet, Kløvergården, Rundhøj Kollegiet og Hejredal Kollegiet. Derudover er der ledige værelser eller lejligheder på Gudrunsvej og Sabro Vænge og en del opslag om ledige private værelser.

»Billedet ligner januar sidste år, og det skyldes, at det store rykind om efteråret nu er aftaget, og så vil vi opleve et stigende antal ledige værelser frem mod sommerferien. Antallet af tomme værelser er dog ikke alarmerende i øjeblikket,« siger Brian Skaarup.

Flere forældrekøb og øget byggeri i de seneste år har fjernet tidligere tiders katastrofale mangel på ungdomsboliger i Århus, og bortset fra perioden ved studiestart har boligsituationen været gunstig for studerende de seneste år.

Nyt kollegium

Selv om flere i 2005 valgte at søge boliggaranti ved studiestart - 607 mod 500 året før - havde Kollegiekontoret allerede den 15. september givet tilbud til alle ansøgere, fordi der på det tidspunkt var en del ledige boliger.

For at afhjælpe boligproblemet ved studiestart tilbød Århus Kommune sidste år en række akut-boliger i en kommunal bygning på Gøteborg Allé, der tidligere husede levnedsmiddelkontrollen. Den bygning har Kollegiekontoret nu købt for at bygge nyt kollegium på grunden.

»Men der går i hvert fald to år, inden kollegiet kan stå klar,« siger Brian Skaarup.

Kollegiekontoret har lige nu 4.322 på venteliste til en ungdomsbolig mod 3.875 sidste år, og det vil sige ca. 450 flere end sidste år.

jorgen.rye@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen