Langturs-roere i problemer

Trykkede ribben, store bølger og heftigt regnvejr giver store problemer for Søren Sprogøe og Christian Andersen, der er med i verdens hårdeste kaproning. Hjemme i Århus glæder Christian Andersens kone sig, til de kommer i mål.

De nærmer sig mål, men lige nu er situationen langt fra ideel for de to 32-årige langdistance-kaproere Søren Sprogøe og Christian Petersen, som deltager i det 5.000 kilometer lange Atlantic Rowing Race.

De to roere, der startede fra De Kanariske Øer den 30. november, ventes i mål i Antigua i slutningen af næste uge, men efter halvanden måned på søen har trætheden i den grad indfundet sig. Det samme har skaderne, og desuden er vejret usædvanlig dårligt.

Satellit-kontakt

Det fortæller Linda Petersen, der er gift med Christian Petersen og løbende har kontakt til holdet via satellit-telefon.

»De har været gennem tre tropiske storm og har haft modvind en stor del af turen, og det er meget usædvanligt på den rute. De seneste dage har der været høje bølger, som pludselig slår ind over båden, og så har det regnet rigtig meget. Alt er plaskvådt, og det betyder, at de bliver afkølede, og oven i har Christian fået trykket nogle ribben, da han blev slået omkuld af en bølge. Så lige nu er de meget fokuseret på at komme i mål,« fortæller hun, der er fysioterapeut og bor i Århus med sin mand og deres et-årige søn.

Christian Petersen er uddannet biolog ved Aarhus Universitet, men i øjeblikket er han arbejdsløs. Søren Sprogøe bor i København, og de to har mødt hinanden i militæret. De er begge tidligere danske mestre i langdistance-kaproning.

Første danske hold

Med deres båd Team Scandlines er de det første danske hold, der deltager i Atlantic Rowing Race, som med sine 5.000 kilometer er verdens hårdeste og længste kaproning. Placeringen er en sjetteplads blandt to-mands-holdene, men de bliver presset hårdt bag fra.

»Lige nu gælder det mest om at gennemføre, og de har hele tiden prioriteret sikkerheden frem for høj fart,« siger Linda Petersen.

På det meste af ruten skiftes de to roere til at ro i to timer ad gangen, så den anden så kan spise og sove imens. Derefter bytter de, og den turnus kører døgnet rundt, indtil de når i mål i Antigua ved De Vestindiske Øer.

Linda Petersen og søn og Søren Sprogøes familie drager til Antigua i den kommende uge for at tage i mod de to kaproere, når de når i mål. Derefter skal de tilbringe 10-12 dage sammen på øen ved De vestindiske Øer.

»Men det kommer selvfølgelig meget til at handle om, at de skal restituere sig. Efter så lang tid på havet er der også risiko for at blive landsyg, der er en slags omvendt søsyge,« siger hun.

Den 11. februar kommer holdet til København til modtagelse. Læs mere på www.teamscandlines.dk

jorgen.rye@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen