Brabrand Boligforening tabte endnu engang

Brabrand Boligforenings bestyrelse, formand og forretningsfører bør betænke sig på at forsætte "udsmidningssagen" og ødsle lejernes penge på en retssag, de ikke kan vinde.

VESTRE LANDSRET i Viborg valgte at støtte Fogedretten i Århus ved at afvise, at fogedretten skulle tvangsgennemføre et antal lejemålsophævelser ved Boligretten. Det var den foreløbige kulmination på flere måneders ping-pong i medierne og mellem Brabrand Boligforeningens advokater og Indvandrerrådgivningens advokater for de familier, der kort før sommerferien blev forsøgt sat på gaden fordi deres børn havde lavet kriminalitet i Gellerupparken og på Toushøj i Århus.

Fogedretten i Århus har for to måneder siden afvist at behandle Brabrand Boligforenings anmodning om at få de tre familier smidt ud, fordi familiens halvstore drenge havde lavet gaderøverier i bebyggelsen.

Hvis Brabrand Boligforening tør gå imod to nedadrettede tommelfingre fra retssystemet på trods af, at man hyrede en af Danmarks dygtigste lejelovsadvokater, Bent Müller, så er vejen fremad at rejse sag i Boligretten.

Bombastiske

Vi har hele tiden hævdet, at Brabrand Boligforenings bestyrelse og forretningsfører var alt for tidligt ud med alt for bombastiske udmeldinger, sikkert under pres for at lappe på boligforeningens renommé som voldshærget indvandrerghetto.

Opmærksomme læsere har bemærket i aviserne, at der forsat er kriminalitet i Brabrand.

Lejere/deres børn med ulovlige hundekampe, lejere/deres børn med salg af stoffer, lejere/deres børn med røveri og kriminalitet, lejere/deres børn med voldsudøvelse ect.

I løbet af bare det sidste halve år ganske mange forhold, som burde medføre opsigelse af rigtig mange lejemål, af disse vogtere af moral og straf i Brabrand Boligforening ledelse.

Man vil vel også bemærke, at gaderøverier "bare" er flyttet fra Gellerup til Århus midtby.

Vi har den opfattelse, at hvis disse sager var blevet (eller bliver) gennemført som boligforeningen og dens advokat ønsker, så ville der være sket et jordskred i dansk retspraksis og lejeloven vil blive udhulet med voldsomme konsekvenser.

Vi skal opfordre Brabrand Boligforenings bestyrelse, formand og forretningsfører til at undlade den for beboerne mere end skadelige retssag, idet den megen omtale har skadet beboerne i Brabrand Boligforening og dermed indvandrerne.

Fornuften sejrede

Allerede forsøget fra Brabrand Boligforening på at anlægge en retssag har været særdeles skadelig.

Brabrand Boligforenings Bestyrelse, formand og forretningsfører skulle betænke sig, dels med en videre forsættelse af "udsmidningssagen" og ikke mindst med at ødsle lejernes penge bort, på en retssag de ikke kan vinde.

Heldigvis har hverken Vestre Landsret eller fogedretten i Århus ønsket at bidrage til en sådan lemlæstelse af lejerbeskyttelsen.

Fornuften sejrede - for en gangs skyld.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen