Krom, læder og sol på Tangkrogen

Sol fra en skyfri himmel gjorde i går årets motorcykeltræf på Tangkrogen til en velbesøgt begivenhed. Nypudset krom gør sig godt i solskin. Men lædertøj er varmt.

Krom og læder var lørdag blandt de mest fremherskende materialer på Tangkrogen, hvor Chopper Club Aarhus for femte gang inviterede til MC Parade og træf for de tohjulede fartmaskiner og deres ejere.

Fra nær og fjern kom de. For at se på maskiner, udveksle erfaringer og for at dyrke det sammenhold, der er hos motorcykelfolket.

Arrangørerne jublede om kap med solskinnet, da man allerede tidligt på dagen kunne konstatere, at sidste års magre besøgstal i regnvej blev slået eftertrykkeligt.

»Der var kun 450 motorcykler sidste år, men der kommer over 1.000 i år,« sagde en optimistisk formand for Chopper Club Aarhus Jørgen Jensen, da han inspicerede pladsen iført - som adskillige andre på pladsen - sorte læderbukser.

Den for årstiden upraktiske beklædning skyldes, at et fast element i de årlige træf er paradekørslen syd på i Århus Kommune, neden om Solbjerg og tilbage igen.

De mange maskiner bliver stillet op på ræd og række uden for selve træf-området, hvor kun udstillere og klubmedlemmernes maskiner har adgang. Og så kan de ellers beundres af de mange nysgerrige, som også tiltrækkes af arrangementet.

»Vi er meget afhængige af vejret, men det er også sjovt. Vi har været i gang siden fredag med at stille op, og det giver en god klubånd og loyalitet blandt de 40-50 klubmedlemmer. Og så slutter vi altid af med en stor fest i klubben lørdag aften,« fortæller Jørgen Jensen.

michael.schroeder@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen