Borgerne skal have mere indflydelse
Hvad er succeskriteriet for god borgerinddragelse? Og hvordan sikrer man en ligeværdig dialog. Det er nogen af spørgsmålene, der skal besvares, inden en ny model for bedre borgerinddragelse vedtages.
Selv om samtlige partier i byrådet var positive overfor et forslag til, hvordan borgere i højere grad kan blive hørt i byrådets beslutninger, skal modellen forbedres yderligere, inden den vedtages, påpegede flere partier.
Ejgil Rahbek fra Venstre ønskede bl.a. en konkretisering af, hvad succeskriteriet for god borgerinddragelse er.
Savner et redskab
Otte grundprincipper
Forslaget til den nye model for borgerinddragelse bygger på otte grundprincipper, hvoraf flere allerede har været praktiseret i flere år. Det mest markante nye er derfor, at det skal være obligatorisk at fastlægge en konkret strategi for borgerinddragelse, hvor det desuden skal tydeliggøres, hvor borgeren kan få indflydelse.
»Det skal sikre, at borgerne indgår i en reel debat,« sagde borgmester Louise Gade (V), der i samme åndedrag dog understregede, at det ikke nødvendigvis betyder, at borgeren får ret.
Ligeværdig dialog
Dorthe Laustsen (SF) påpegede, at byrådet skal have for øje, at borgerne skal føle, at de kan møde byrådets medlemmer i en ligeværdig dialog.
»Når kompetencen og magten ligger ét sted, er vi nødt til at have os det for øje,« sagde Dorthe Laustsen.
Forslaget er nu sendt til behandling i teknisk udvalg.