Friheden skuffet over tre stjerner

Foreningen af Danske Turist Attraktioner (DTA) har kun givet tre stjerner til Tivoli Friheden.

Hæderligt uden at være prangende.

Tivoli Friheden har været til eksamen og i konkurrence med de fleste af landets turistattraktioner fået tildelt middelkarakteren tre stjerner.

Tivoli-direktør Henrik Olesen er langt fra tilfreds med at havne midt i feltet.

»Selvom tre stjerner egentlig er en pæn vurdering, så er det med vores ambitioner uacceptabelt. Når vi ligger så godt midt i Århus, så skal vi selvfølgelig op at spise kirsebær med de store,« siger Henrik Olesen.

Det er foreningen Danske Turist Attraktioner (DTA), der har udviklet en evalueringsmetode, så besøgende på forhånd kan få en idé om, hvad de kan forvente.

En nøje vurdering

Turistattraktionerne får mellem én og fem stjerner, hvor fem stjerner gives oplevelser af enestående værdi på internationalt niveau. Tivoli i København og Legoland er indtil videre de eneste danske attraktioner med dette skudsmål.

Kvalitetsmærket er blevet udviklet og afprøvet i løbet af de seneste par år, og det er frivilligt, om attraktionerne vil være med.

Hvis attraktionen vælger at tilmelde sig, underkastes den en nøje vurdering. For Tivoli Frihedens vedkommende var repræsentanter for Dansk Standard på besigtigelse i Århus sammen med en finsk direktør for en forlystelsespark.

Lange diskussioner

Der er desuden gennemført tilfredshedsundersøgelser og udfyldt mange spørgeskemaer.

Henrik Olesen lægger ikke skjul på, at der har været lange og seje diskussioner omkring, hvordan tingene skulle vægtes.

Den nye mærkningsordning lægger størst vægt på kerneproduktet, det vil sige selve forlystelserne, mens Tivoli Friheden særligt i denne sæson har haft succes med at satse på events som Fede Fredage og tema-weekender. Det har ikke givet megen kredit.

Friheden endte på scoren 3,8, som rundes ned til tre stjerner. Meldingen er, at der skal én eller to nye deciderede attraktioner til, før Tivoli Friheden kan gøre sig forhåbninger om fire stjerner.

»Vi har selvfølgelig gjort opmærksom på, at vi gerne ville have lidt mere kredit for vores temaer og anderledes events, men vi må tage til efterretning, at det kun bliver til tre stjerner i denne omgang,« siger Henrik Olesen, der understreger, at der har været et fint samarbejde med DTA.

Fin ordning

Tivoli Friheden har hele tiden bakket op omkring mærkningsordningen, og det fortsætter.

»Det er en fin ordning, som kan være med til at gøre alle attraktioner mere skarpe. Når gæsterne kan sammenligne os på kryds og tværs, så får vi også et incitament til at gøre tingene lidt bedre,« siger Henrik Olesen.

Han må notere sig, at konkurrenterne Djurs Sommerland og Fårup Sommerland begge har fået fire stjerner. Det er også det realistiske mål for Tivoli Friheden, men det bliver tidligst i næste sæson, at Friheden beder om at blive revurderet.

»Nu skal vi lige være færdige med denne sæson, og så ser vi på, om vi kan gøre noget for at opnå de sidste 0,2 point,« siger Henrik Olesen.

Tror på topkarakter

Ud over Tivoli Friheden har kun én anden århusiansk turistattraktion fået tildelt stjerner, nemlig Naturhistorisk Museum, som endte med samme bedømmelse.

Den Gamle By får ifølge museumsdirektør Thomas Bloch Ravn sin bedømmelse inden for de næste par uger. Direktøren er overbevist om, at det bliver en topkarakter.

»Vi har som det eneste museum uden for København tre stjerner, det højeste i Michelin-guiden, så mon ikke også der bliver mange stjerner i denne måling?« siger Thomas Bloch Ravn.

martin.johansen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.