Leder: DR i provinsen

RUMLERIERNE om Danmarks Radios fremtidsplaner for provinsafdelingen i Århus fortsætter. En forsikring om, at DR ikke vil ændre på aktivitetsniveauet, har ikke beroliget de mennesker, der frygter en egentlig nedlæggelse.

Det styrkede mistanken, at Danmarks Radio har ladet ejendomsmæglere gennemgå bygningerne i Århus med henblik på måske et salg eller en udlejning af ledig kontorkapacitet. Til det sagde Lisbeth Knudsen, fungerende generaldirektør i DR, forleden beroligende:

»Licensbetalerne kan jo ikke være tjent med, at der står tomme lokaler, som kunne lejes ud. Men samlet set bliver der ikke nogen ændring af aktiviteterne i Århus.«

Den forsikring står forhåbentlig til troende. Danmarks Radio har som public service-virksomhed en forpligtelse til at være hele landets radio- og tv-station.

Det er desuden svært at forestille sig, at virksomhedens udsyn til det danske samfund udelukkende skulle være styret fra København.

I al stilfærdighed kan man også gøre opmærksom på, at provinsafdelingen ved sin oprettelse blandt andet havde til formål at imødegå kritikken af "københavneri" i DR.

Selvom diskussionen om provinsafdelingen, efter Lisbeth Knudsens udsagn at dømme, er rejst på et forkert grundlag, er det godt, den kommer. Og det er godt, at landspolitikere deltager sammen med lokalpolitikere og andre interesserede.

Der kan være gode grunde til, at Danmarks Radio vil centralisere, men det bør ikke ske gennem en udsultning af provinsafdelingen, som der ellers er tydelige tegn på.

Senest er det sket med beslutningen om at flytte produktionen af nyhedsmagasinet 19direkte fra Århus til København.

Det ligger i navnet, at DR er hele landets radio og tv. Det skal naturligvis afspejle sig i spredningen og vinklingen af programfladerne. Netop 19direkte er et godt eksempel på, at der er et mangfoldigt liv, nyheder og gode historier, også på den anden side af Valby Bakke.

At tilgodese hele landet er en forpligtelse for Danmarks Radio. Det ligger i hele den fastlagte kulturpolitik, og måske burde kulturminister Brian Mikkelsen for en sikkerheds skyld minde ledelsen om det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen