Elever udvikler legetøj til svin

54 hold elever fra seks østjyske handelsskoler viste i går projektarbejder på Århus Købmandsskole på Sønderhøj.

Fire elever på Århus Købmandsskole hhx har udtænkt et legetøj til svin, som formentlig også sættes i produktion.

De fire er i hvert fald så begejstrede for deres produkt, at de dels får det vist på en messestand på den store landbrugsmesse Agromek i Herning i den kommende uge, dels har en aftale med en landmand om at få legetøjet sat i produktion.

De fire elever, Tatiana Kristensen, Camilla Carstensen, Simon Buss og Bjarke Nue Seit Jespersen, og deres imaginære firma Agrotoy A/S viste i går deres griselegetøj på en af 54 stande, hvor elever fra seks østjyske handelsskoler præsenterede deres projektarbejder. Arbejder, som viser en stor kreativitet med at udtænke produkter, servicetilbud og måder at få tingene markedsført på.

ProdukttestIdeen til det usædvanlige produkt kom Simon Buss med. Han arbejder nemlig i fritiden på en svinebesætning nord for Århus. Det er da også denne landmand, som er gået med i projektet, og som har testet de unges produkt, der nu foreligger i tredje og formentlig endelige udgave. Pris: 448 kr. - plus tovruller.

To ruller

Der findes noget tilsvarende legetøj, hvor svin kan hygge sig med at bide i enden af et tov, men de unges har udviklet produktet, så der er to ruller tov på samme apparat, som alligevel ikke koster ret meget mere end de gængse typer. Derfor agter de fire elever at designbeskytte deres griselegetøj.Simon Buss er med på Agromek alle fem messedage, og han får mulighed for at vise griselegetøj i et hjørne af en stand, som et staldinventarfirma har. Vist bliver også en video, hvoraf det tydeligt fremgår, at grise er glade for at bide i et sisal-tov, som jo er et naturprodukt, og derfor godt kan gå i svinemaver.

Ifølge Simon Buss er det et lovkrav, at svin i stalde skal have legetøj at beskæftige sig med og især bide i. Det kan være bolde, halm, træklodser m.m.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen