På dybt vand med Fru Hansen

Gitte Andersen og hendes samlever Søren Lærkegaard sagde for nogle uger siden deres gode faste job op for at kaste sig ud i den vanskelige konkurrence på det århusianske marked for restauranter.

Masser af energi, og en voldsom trang til at forsøge sig i branchen har fået et par fra Studstrup uden ret meget branchekendskab til at åbne en spiserestaurant.

Faktisk har de to kastet sig ud på det dybe vand. Begge havde indtil for få uger siden gode faste jobs. Den 39-årige Gitte Andersen var ansat hos Nybolig Erhverv, mens hendes samlever gennem de seneste tre år, Søren Lærkegaard, havde etjob som maskinarbejder på York International i Højbjerg.

Mandag er der åbningsreception, og tirsdag åbner parret så deres spiserestaurant Fru Hansen på Fredens Torv 2, kun 50 meter fra åen.

Her har der været værtshuse i mange år. Senest var der Århus Gl. Kro, som dog kun holdt i få måneder. Ejendommen indehaves af indehaveren af Restaurant Italia, der ligger omkring 100 meter fra Fru Hansen.

Har længe haft lysten

»Vi har længe haft lysten til at åbne en spiserestaurant. Via mit job hos Nybolig blev jeg opmærksom på den Gamle Kro, som vi nu har haft lejet i godt tre måneder og har sat i stand,« fortæller Gitte Andersen.

Der var meget at se til, for de tidligere ejere havde ikke ryddet op efter sig, faktisk måtte de ny lejere "helt til bunds" med såvel oprydning som genetableringen.

Kroen, der har plads til 50 gæster, er meget indbydende med et stort lyst og venligt vinkellokale.

»Vi har valgt ikke at være en krostue, men udelukkende restaurant. Derfor åbner vi også først kl. 17. Køkkenet er åbent til kl. 22, og vi regner med at kunne lukke kl. 23. Søndage og mandag holdes lukket,« fortæller Søren Lærkegaard, der sammen med Gitte Andersen vil stå for serveringen.

Opkaldt efter mormor

Fru Hansen er opkaldt efter Gitte Andersens mormor. Restauranten har et lille spisekort, som dog løbende fornyes. Det er præget af danske madtraditioner med f.eks. smørstegt rødspætte (159 kr.) , peberbøf (172 kr.), grydestegt bornholmsk unghane (165 kr.) som hovedretter. Desuden har man fast ugens husmandskost (98 kr.), som i åbningsugen er stegt flæsk med persillesovs, og senere f.eks. dansk bøf med bløde løg.

Den afgørende post i det danske madkoncept er den 25-årige køkkenchef Per Pedersen, som kommer fra Fyn, hvor han har samlet en bred erfaring

På lidt længere sigt er det planen også at levere mad ud af huset.

kras@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.