Heste for enhver smag

Apassionata slutter i dag sin turné i Århus. Flere tusinde har set heste være omdrejningspunktet for tempofyldt underholdning.

Et vildt ridt ud over de russiske stepper og så en ægte prinsesse. Hvad mere kan man forlange af nogle underholdende timer i Atletion Arena?

Verdens største og mest ambitiøse hesteshow, Apassionata, har været på gæstevisit siden fredag, og i dag runder det pompøse hesteshow af med to forestillinger, inden turen går videre til Helsinfors.

Der er forestilling i dag kl. 14 og igen kl. 19. Alt udsolgt, meldes der, men en enkelt gæst mere kan der vel altid klemmes ind.

Apassionata har tidligere været i Århus med sine omkring 50 heste, dusinvis af ryttere, kvindelige dansere og spektakulært udstyr og lysshow. Showet er lagt an til at interessere andre og flere end traditionelle hestefolk, så kommer man i forventning om afbalanceret skoleridt og rolig koreografi, bliver man svært skuffet.

Apassionata er show, og mere cirkus end klassisk ridekunst, og det er hele meningen med galskaben. Der bliver kraftunderholdt, og der er ingen pause mellem sceneskiftene.

Musikken er høj og rytmefast, og således imponeres man af russisk post - en mand stående overskrævs på to heste i fuld fart, over kosakker i tempofyldt galop og op-og-ned spring, over spanske ryttere med lanser og fakler og teatralske optrin med ildport.

Indimellem synger den irske sopran Arndis Halla opera, og dansere løber yndefuldt rundt som ekstra staffage.

Der er heste i frit løb og pjankeri, og heste, der viser øvelser fra den spanske rideskole i Wien. Adskillige hesteracer er på banen, lige fra de tunge, hollandske frisere til letbenede arabere med sensuelle øjne og amerikanske quarterhorses.

Men prinsesse Nathalie, hvad bestiller hun i dette selskab af hujende kosakker og spanske flamencodansere i ankelhøjt savsmuld?

»Det er i grunden så sjældent, jeg har mulighed for at ride i Danmark, og så synes jeg, at det er sjovt at præsentere min ridning for en bredere gruppe mennesker end dem, der normalt kommer til konkurrencer. Dette her er show, og så kan jeg slappe lidt mere af. Jeg får jo også penge for det,« forklarer en smilede prinsesse, der i år har taget sin hest Fantast med til Århus.

Hun er garant for den klassiske dressur, og således bliver alle tilgodeset.

Dem, der er til buler og brag og morsomme pauseindslag med et nuttet æsel. Dem, der bare nyder heste. Og dem, der vil duperes over, hvor elegant eller også hvor kraftfuldt man kan agere sammen med heste.

kirsten.elley@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen