Nedturen fortsætter for Aarhus Lufthavn

Lufthavnen i Tirstrup må også i september konstatere et fald i antallet af flypassagerer på både indenrigs- og chartertrafikken. Utilfredsstillende udvikling, erkender lufthavnens direktør.

Udviklingen i antallet af flypassagerer fra Aarhus Lufthavn i september var en smule bedre end forudset, men situationen er fortsat utilfredsstillende. Det erkender lufthavnsdirektør Ole Paaske fra lufthavnen i Tirstrup i en kommentar til de seneste passagerantal.

Samlet set er antallet af flypassagerer faldet med 12 procent i september i år mod samme måned sidste år - fra 60.072 til 53.392 passagerer i alt.

Lufthavnens ledelse forventer samtidig, at antallet af flypassagerer, der benytter den østjyske lufthavn, også i årets sidste kvartal vil vise en fortsat faldende tendens med et yderligere tab af passagerer på mellem fem og otte procent.

»Tilbagegangen i antallet af indenrigspassagerer ligger stort set på niveau med den generelle afmatning i europæisk flytrafik. Da mere end 50 procent af indenrigspassagererne reelt er udenrigsrejsende, idet de transiterer i Københavns Lufthavn, er dette hvad man ville kunne forvente,« siger Ole Paaske.

Fald på 10 procent

Konkret er situationen den, at antallet af flypassager til den indenrigsrutetrafik, der primært betjenes af SAS, er faldet med knap ti procent til 33.068 passagerer i september i år målt mod samme måned sidste år.

Udenrigsrute-trafikken er igen i september præget af det irske flyselskab Ryanairs midlertidige kapacitetsreduktion på Århus ruten, selv om reduktionen i antallet af udbudte sæder på godt 20 procent ikke er slået fuldt igennem i passagertallet.

Her er passagertallet konkret endt med en tilbagegang på 13,5 procent til 14.038 passager i forhold til september sidste år.

Lufthavnsdirektøren er dog optimistisk for betjeningen af ruten på længere sigt.

»Vi forventer at Ryanair vil gå tilbage til betjening af ruten med større fly af typen Boing 737-800, og dermed retablering af kapaciteten, i løbet af foråret 2003,« tilføjer Ole Paaske.

På charterfronten er det specielt den manglende fly-serie med Århus Charter der er forklaringen på tilbagegangen. Antallet af charterpassagerer er faldet med næsten en fjerdedel på et år til, at kun 5.824 passagerer har brugt en afgang fra Aarhus Lufthavn i september i år.

Der er dog håb forude, mener lufthavnsledelsen.

»Vi glæder os her over, at vi med den allerede tilmeldte chartertrafik for 2003 kan forudse en stigning i antallet af charter passagerer fra og med januar næste år,« mener Ole Paaske.

jens.jorgensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.