Festugen renser ud i traditionerne

Ny direktør stiller spørgsmålstegn ved adskillige faste traditioner i Århus Festuge.

Univers på Bispetorv. Tyrolerne på Klostertorv. Miniscenen ved Mackies Pizza.

Alt er - formentlig - væk, når Jens Folmer Jepsen byder op til sin første festuge fredag den 31. august.

Tyrolerne kommer med garanti ikke til at klaske die Lederhosen i træbarakken på Klostertorv. Træbarakken skal flyttes til en ny lokalitet.

Restauratør Michael Lee skal finde bedre idéer, hvis han skal have lov at have levende musik fra sin scene ved Mackies Pizza.

Tilmed har det milliondyre Universtelt, som blev indført med brask og store bramsejl af den daværende festugechef Lars Seeberg, måske været sat op for sidste gang.

Jens Folmer Jepsen, som normalt kun kaldes Folmer, holder dermed fast ved, hvad han varslede, da han tiltrådte som festugedirektør den 1. november: At intet behøver at være, som det plejer.

Den nye direktør synes nemlig i færd med at skære alt, hvad han anser for det døde kød, væk fra byens årlige festival.

Gale i skralden

Det gør nogle af aktørerne godt gale i skralden.

»Folmer ved ikke, hvad vi gør for at støtte folk i festugen. Han er i færd med at partere det, som fungerer. Det er selvfølgelig hans ret, men det er chokerende,« siger restauratør Michael Lee fra Mackies Pizza. Han har præsenteret levende musik foran sit spisested uafbrudt i 27 år.

Nu er det måske slut.

»Det kan godt være, at dette års tema er bevægelse. Men Folmer bør huske, at festugen også er en gammel islændersweater, man trækker over hovedet. En del af festugen handler om, at man gør, som man plejer,« siger den frustrerede restauratør.

Festugechef står fast

Festugechef Jens Folmer Jepsen holder fast i sine beslutninger.

»Om Univers-teltet skal op igen, diskuteres i øjeblikket. Alt er til debat, og jeg forsøger at tage dialoger med stort set alle i byen derom. Afgørende er, at jeg stiller spørgsmålstegn ved alt. Er der argumenter for, at noget skal blive, så bliver det. Det er ikke et argument, at det skal fortsætte, fordi det plejer man at gøre,« siger Jens Folmer Jepsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen