Narkobagmand pralede af sine mange kvinder

Den fjerde nævningesag i det store narkokompleks fra Århus begyndte onsdag. Her står syv mænd, heraf seks med arabisk oprindelse, tiltalt for at have indført omkring 50 kilo hård narko. Anklagemyndigheden ønsker også fire af de tiltalte udvist.

Det var ikke den store erindring, der prægede tirsdagens afhøring af den 40-årige libanesiske narkobagmand, der står tiltalt i den fjerde nævningesag i det store narkokompleks fra Århus. Libaneseren havde meget svært ved at huske noget som helst fra de sidste par år, ligesom han flere gange var i tvivl, om det var ham selv, som han hørte på de telefonaflytninger af hans telefon, der blev afspillet i Vestre Landsret i Viborg, hvor sagen føres.

Han står tiltalt for at have indført over 60 kilo hård narko i fællesskab med blandt andet den dømte narkokurer Jørgen Per Lykke Nielsen, også kaldet Buller. Samtidig er han tiltalt for at have været med til at udsætte samme Buller for tortur, idet han sammen med to kammerater blandt andet skulle have tvunget hans hånd fast i en skruetvinge og filet med en nylonsnor om en af hans fingre, indtil snoren nåede ind til knoglen. I de andre sager i komplekset har flere vidner karakteriseret libaneseren som lederen af det tæskehold, som en anden narkobagmand, C. Ø. brugte, når han skulle kræve penge ind. Et medlem af dette tæskehold sidder på anklagebænken i denne sag, men er imidlertid blevet erklæret sindssyg og kan derfor ikke dømmes til almindelig afsoning.

Nægter anklager

Den 40-årige libaneser nægter samtlige anklager og kunne ikke huske noget som helst.

»Det hele er løgn. Buller og C. Ø. sidder og lyver. Det her er, hvad jeg kalder en dansk fiktionsroman. Alle her er uskyldige. Jeg vil ikke lyve. De folk, der sidder her i lokalet, har ikke noget at gøre med Buller eller C. Ø. Buller arbejdede sammen med politiet,« sagde libaneseren.

Udfald mod anklageren

C. Ø. er en anden narkobagmand i komplekset fra Trige, der endnu venter på sin dom. Han har sammen med Buller fungeret som politiets kronvidner i sagskomplekset, og mange er blevet dømt på Buller og C. Ø.'s vidneudsagn alene.

Den 40-årige libaneser, der har levet af bistandshjælp siden han kom til Danmark som flygtning i 1988, gjorde også udfald mod anklageren, statsadvokatassessor Claus Larsen.

»Jeg ved godt, at du er en god anklager. Men hvad vil du sige til din familie, når du kommer hjem og har fået dømt en række uskyldige mennesker, som de her?« sagde han og pegede rundt på de resterende seks tiltalte, hvoraf de fleste er hans venner.

Luderbesøg i Hamburg

Dog ville han gerne fortælle om luderbesøg og sine mange elskerinder i Danmark. Libaneseren er gift og har seks børn, men det holder ham ikke fra at tage til Tyskland og besøge ludere, forklarede han i retten.

»Vi kørte sammen til Hamburg. Vi havde en pose kokain i lommen og en flaske whisky i hånden, og så betalte C. Ø. for nogle ludere, da vi kom til Hamburg,« fortalte han om en tur sammen med C. Ø.

Risikerer 15 års fængsel

Han pralede også med sine mange elskerinder over for Claus Larsen.

»Jeg har mange kvinder. Jeg har tre kvinder, også en dansk. Den dag, du taler om, da var jeg på besøg hos en afrikansk kvinde, jeg har,« sagde libaneseren.

Libaneseren har tidligere fået et par domme for indførsel af narko, blandt andet var han i 1994 helt i Brasilien for at hente heroin og kokain.

Libaneseren har ifølge anklageskriftet flere gange kørt narkokureren Buller til Rotterdam, hvor han har hentet narko og transporteret det til Danmark ved hjælp af lastbiler. Flere af hans venner sidder også på anklagebænken for at skulle have hjulpet til i den proces. Fire af de seks tiltalte skal efter anklagemyndighedens anmodning udvises af landet, når de har afsonet deres dom.

Den 40-årige libaneser risikerer en dom på 15 års fængsel for narkoimporten. Sagen fortsætter i dag, men afsluttes først 31. marts i det nye år.

pernille.ammitzboell@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen