Elton John-succes giver flere koncerter

Det ventede overskud fra lørdagens Elton John koncert skal bruges til at skaffe flere store navne til Århus - måske allerede i løbet af efteråret.

Vejret var perfekt, musikken god, og de 25.000 tilhørere til lørdagens Elton John-koncert på Atletion opførte sig eksemplarisk.

»Det gik overordnet set fantastisk, og der var en rigtig god stemning hele aftenen. Jeg er meget, meget tilfreds,« fortæller koncertarrangør Jørgen Kryel fra selskabet RMT.

Det stod i tæt samarbejde med Rytmisk Musikforening, Musikhuset og Aarhus Elite bag arrangementet.

Succesen med Elton John betyder, at århusianerne kan se frem til flere store koncerter som den i lørdags.

Det økonomiske regnestykke er først endeligt gjort op om tre-fire uger, men det ligger fast, at koncerten vil give overskud.

Planen er, at der skal investeres i nye arrangementer, og måske går næste navn på scenen allerede i år.

»Vi vil gerne have fat i nogle af de lidt nyere kunstnere, der også appellerer til det yngre publikum. Men det er svært at få stjernerne til at dreje af fra København, når de er på turné. Vi arbejder i øjeblikket på forskellige ting. I første omgang til næste år, men det kan godt være, at der allerede sker noget til efteråret,« lyder det kryptisk fra koncertarrangøren.

Fine rammer

Lørdagens koncert bekræftede ham i, at Århus i Atletion har rammerne til de store koncerter.

»Vi har fået bevis for, at det kan lade sig gøre at holde så stor en koncert i Århus. Og vi kan konstatere, at Atletion sagtens kan fungere med så mange mennesker på plads - og der vil endda være plads til endnu flere, hvis det bliver nødvendigt. Vi havde mellem 25.000 og 26.000 inde, men der var stadig god plads flere steder på plænen,« siger Jørgen Kryel.

Men trods et noget nær perfekt arrangement i lørdags, er der stadig ting, som kan og skal forbedres til næste gang.

»Der er mange småting, vi skal have justeret. Vi skal f.eks. have lavet en bedre skiltning på og udenfor stadion, så folk kan finde vej til deres pladser. Desuden skal vi blive bedre til at servicere folk inde på stadion. Ventetiden ved udsalgsstederne var lidt for lang i visse perioder. Vi kan aldrig undgå, at der vil være kø ved baren, når publikum ankommer, men 20 minutter er for lang tid,« siger arrangøren.

Horsens viser vej

Der var også flere små problemer med bespisningen af de 1.000 gæster, der havde betalt ekstra for middag og koncert, men det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Atletion, der havde ansvaret for cateringdelen.

For få uger siden havde Horsens besøg af R.E.M., og det var tydeligt, at hele byen var inddraget i arrangementet. Blandt andet var der en samlet hjemmeside, hvor publikum kunne hente alle praktiske baggrundsoplysninger og informationer om togtider, busser, ruteplaner, spisesteder og særarrangementer i Horsens. Og på ruten til stadion i Horsens underholdt lokale bands.

»Der kan vi helt sikkert også blive bedre, og vi er selvfølgelig parate til at lære af de erfaringer, som andre har gjort ved disse store arrangementer. Vi stjæler gerne gode idéer - især fra Horsens,« siger Jørgen Kryel.

nikolaj.worm@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen