Leder: En tragedie

EN ULYKKE HAR ramt skolefritidsordningen i Århus Kommune. I Beder druknede en seksårig dreng forleden eftermiddag, mens han legede i den lokale park.

Det er en af den slags tragedier, der ikke må ske, men som alligevel sker.

Ulykker er særligt alvorlige, når børn er betroet i andres varetægt, og det er de i en skolefritidsordning.

Alle spørger nu, om der var svigt. Vi har politiet til at klarlægge, hvad der præcist er sket, og resultatet af deres undersøgelse vil afgøre, om nogen skal drages til ansvar.

Det er der foreløbig ikke meget, der tyder på, og vi skal også passe på med at jagte syndebukke, hver gang der sker en ulykke.

Tilværelsen byder på uforklarlige tragedier. Der var formentlig ingen, der så meget som havde overvejet, at det kunne være farligt at lege i parken i Beder den eftermiddag. Så var man ikke gået derned. Det er et sted, børnene er vant til at komme, og som parker er flest, er det et fredeligt sted.

Det er oplagt, at søgelyset straks rettes mod antallet af børn, som den pågældende pædagog havde ansvaret for. Var det for mange, han havde taget med i parken? Det kan der ikke opstilles regler for, for det afhænger helt af børnenes alder, udvikling og optræden.

At børn leger med vand er heller ikke usædvanligt. Det har de altid gjort, og disse seksårige fra den lokale skolefritidsordning skulle afprøve nogle skibe, de selv havde fremstillet.

Ulykkeligvis faldt den lille dreng i vandet, da han ville række ud efter sit skib, og en kraftig understrøm af smeltevand førte ham bort. Selv om de andre børn straks gjorde anskrig, og en ambulance blev tilkaldt, lykkedes det først mange minutter senere en betjent at lokalisere ham tæt på et rør, der førte vandet under en sti.

I den ansvarlige forvaltning er alle påvirkede af ulykken, og det bliver analyseret, om kommunen kan gøre noget for at øge sikkerheden i skolefritidsordningerne. Det vil selvfølgelig være fristende at opstille nye regler og bestemmelser, men rådmand Louise Gade (V) har ret i, at for mange regler også kan svække sikkerheden. Der må aldrig være regler, som blokerer for, at folk selv tænker sig om, og det er umuligt at forudse enhver situation og opstille regler på forhånd.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.