Byrådet tager godt imod havnehøjhus

Offentligheden skal nu kommentere Bestsellers planer om et 60-80 meter højt byggeri på havnen. Advarsel mod at ødelægge det visuelle indtryk ved havne- indsejlingen.

Tøjkoncernen Bestseller kan godt hænge sin hat på opbakning fra byrådet til planerne om et logistik- og administrationscenter på Østhavnen i et højhusbyggeri på 60-80 meter.

For mens blandt andet de konservative udtrykte skepsis over for byggeriets indvirkning på det visuelle indtryk ved havneindsejlingen, hæftede byrådets to største partier, Venstre og Socialdemokratiet, sig ved, at projektet bidrager med 500 arbejdspladser til byen.

Appelsin i turbanen

»Der er grund til at glæde sig over, at en markant og stor dansk virksomhed vælger at placere sig i Århus. Og så er det en ekstra appelsin i turbanen, at det sker på Århus Havn,« siger Kristian Würtz (S).

Venstres Ejgil Rahbek glæder sig over, at borgerne nu bliver hørt, idet sagen sendes ud i en fire uger lang såkaldt for-offentlighedsfase.

»Det er en virksomhed, som ikke er etableret i Århus i forvejen, og den kan hen ad vejen bidrage med 500 nye arbejdspladser. På den baggrund er der grund til at anerkende det store arbejde, som både den tidligere og den nuværende borgmester har gjort for at få dette til at falde på plads,« siger Ejgil Rahbek.

Enhedslistens Keld Hvalsø Nedergaard og Marc Perera Christensen (K) opfordrede begge til, at det overvejes, om et så markant højhus vil passe ind i den samlede havnefront.

»Jeg har tidligere kritiseret, at man sætter høje og lave bygninger ind uden tanke om, hvordan de passer ind i sammenhængen. Vi har haft en fin debat om Nordhavnen, men det gør ikke noget, at vi sætter os ned og betragter hele kystlinjen fra forskellige vinkler, både fra søsiden og landsiden,« siger Marc Perera. Christensen, der understreger, at han hilser Bestseller velkommen til byen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.