Det er godt at bo i Ringkøbing

JEG HAR kunnet forstå, at der blandt medarbejdere i Århus Statsamt er udbredt modvilje mod at flytte til Ringkøbing, der efter strukturreformen bliver hovedsæde for regionens statsforvaltning.

Jeg kan trøste jer med, at det slet ikke er så tosset at bo i Ringkøbing. At det faktisk er rigtig godt, har vi endda belæg for. Af en undersøgelse, foretaget af Dicar - Center for analytisk journalistik - for ca. et år siden fremgår det, at Ringkøbing Kommune er landets sjettebedste at bo i, endda den bedste vest for Storebælt.

Analysen er foretaget ud fra 25 variabler, herunder bruttoindkomst pr. indbygger, antal arbejdspladser, uddannelsesniveau, klassekvotienter, udgifter til kultur og sport, antal ledige, kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister, skat- serviceforhold m.m.

I en samlet analyse af alle disse faktorer bliver Ringkøbing blandt alle nuværende 275 kommuner kun overgået af Allerød, Lejre, Søllerød, Hørsholm og Gentofte. Vi har lav arbejdsløshed, højt beskatningsgrundlag, mange akademikere, positivt skat-serviceforhold, lav gæld pr. indbygger - for blot at nævne nogle få ting. Det er vi stolte over og glade for, og det kan vi, der har prøvet at bo i andre kommuner, bekræfte rigtigheden af.

Min mand og jeg har boet i Århus, Nibe, Herning og siden 1986 i Ringkøbing Kommune - og det sidste har været det bedste.

Ringkøbing er alle tiders kommune at bo i, mens børnene vokser op. Faktorer som trygt miljø, dejlig natur tæt på hav og fjord, masser af frisk luft (somme tider næsten for meget), rolige og velordnede skoleforhold og stort set ingen kriminalitet vejer her meget tungt - og disse bløde værdier er ikke engang regnet med i Dicar-undersøgelsen.

Når man dertil lægger muligheden for gode og relativt billige boliger, intet kaos på vejene om morgenen, et stort overskud af arbejdspladser, et hyggeligt bymiljø og stort udbud af forretninger, ja så er det også værd at blive boende her, når børnene flytter hjemmefra.

I øjeblikket planlægger vi dels udvidelse af et i forvejen stort idrætscenter, dels samling af de allerede eksisterende kulturelle tilbud i et attraktivt center ved fjorden med bibliotek, musikskole, museum, biograf og koncertsal. Det vil ikke gøre det ringere at bo i byen, så I kan roligt flytte herud, århusianere. Der skal nok blive taget godt imod jer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.