Er Århus erhvervsvenlig?

ÅRHUS BYRÅDS beslutning om at indføre nye affaldsgebyrer for alle erhvervsvirksomheder er udtryk for, at kommunen ikke er særlig erhvervsvenlig.

Eksempelvis skal håndværkere og anlægsgartnere med flere end fire ansatte betale 13.190,00 kr. om året fremover, vel at mærke virksomheder, som er placeret i Århus Kommune.

Håndværksvirksomheder og anlægsgartnere, som bor på den anden side af kommunegrænsen til f.eks. Hørning, skal ikke betaleKan det virkelig passe, at et flertal i Århus Byråd ønsker at favorisere virksomheder, som er placeret uden for kommunen?

Ekstra skat

Det er ikke til at forstå, at et byrådsflertal kan gennemføre en sådan ordning, som reelt er en ekstra skat på mange erhvervsvirksomheder, når der i øvrigt har været et politisk flertal for at nedtrappe en anden erhvervsskat, nemlig dækningsafgiften. Det hænger ikke sammen!

Rådmand Peter Thyssen har afvist, at der er tale om en skat. Det er jeg helt uenig i, idet mange virksomheder reelt slet ikke kan bruge ordningen, men er henvist til at bruge andre ordninger. For eksempel for at komme af med fortroligt materiale.

Det er i øvrigt først og fremmest de små virksomheder, som bliver ramt. Håndværkeren, som har fire ansatte, skal således betale præcis det samme beløb som den håndværker, som måtte have 100 ansatte. Er det rimeligt?

Jeg har læst sagsfremstillingsmaterialet til byrådet og må tilstå, at min måben var stor, da jeg læste, at modtagestationen for farligt affald har en dårlig økonomi, fordi flere større affaldsproducenter i stedet har valgt at aflevere materiale til private godkendte behandlere af affald. Det får magistratens 5. afdeling til at indstille, at så skal prisen øges.

Hvorfor i alverden tilpasser man ikke kapaciteten i stedet for at fastholde en ordning, som helt åbenbart ikke er rentabel?

Jeg må opfordre det byrådsflertal og den ansvarlige rådmand Peter Thyssen, som står bag ordningen til at genoverveje sagen - og afskaffe ordningen igen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.