Byens lærere og pædagoger i et nyt samarbejde

BUPL Århus og Århus Lærerforening vil danne en fælles tænketank, hvor der skal udvikles ideer til fremtidens skole.De to faggrupper skal via dialog og samarbejde inspirere hinanden til at finde fremtidige løsninger.

Artiklens øverste billede

BUPL Århus og Århus Lærerforening går helt usædvanligt sammen for at stå stærkere i forbindelse med regeringens kommende skolereform.

Det har nærmest været en naturlov, at vi bekriger hinanden.

Søren Aakjær , formand, Århus Lærerforening

Opgør med naturlov

»Det har nærmest været en naturlov, at vi bekriger hinanden, og det gør man løbende rundt omkring, så det er ret atypisk, at man melder ud, som vi gør her i Aarhus,« erkender han.

De to organisationer etablerer nu en tænketank, der skal komme med anbefalinger om skoleudvikling. Den første opgave for tænketanken bliver at kigge på regeringens udspil til en skolereform, der snart ventes lanceret.

Flere tusinde eksperter

Århus Lærerforening og BUPL Århus repræsenterer ifølge Henning Truelsegaard, formand for BUPL Århus, samlet flere tusinde eksperter i undervisning, læring, udvikling og fritid. De skal nu udnyttes i tænketanken, understreger han.

Både Henning Truelsegaard og Søren Aakjær fremhæver det i forvejen gode samarbejde mellem lærere og pædagoger på de aarhusianske skoler. Forudsætningen for samarbejde er, at der mellem de to faggrupper er en tydelig arbejdsdeling baseret på indsigt i og anerkendelse af hinandens fagligheder.

»Det er gennem dialogen, at vi inspirerer hinanden, og det er gennem dialogen, man får beskrevet, hvordan de to professioner kan bidrage til opgaveløsninger,« pointerer Henning Truelsegaard.

Kommer længst sammen

Også Søren Aakjær tror på, at de to parter kommer længst ved at stå sammen.

»Vi har jo kæmpet lidt med, hvad der er pædagogens, og hvad der er lærerens opgave i bl.a. de to hovedorganisationer. Her i Aarhus mener vi ikke, at det fører nogen vegne. Vi er nødt til at blive enige om, hvordan den her kage skal skæres, så de enkelte medlemmer ude på skolerne ikke bliver taget som gidsel i en konflikt,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.