Åhavevej bliver forsinket

Vejarbejde: Den nye firsporede vej skal forlænges, fordi det trækker ud med tunnelen under Marselis Boulevard.

Artiklens øverste billede
Der er stadig et stykke vej, der skal laves ved Langenæsbroerne over Åhavevej og på den øvrige strækning mellem Viby Ringvejkrydset og Marselis Boulevard

Den gode nyhed er, at Viby Ringvej-krydset er færdigt et halvt år før planlagt og på fredag er åben for trafik i alle retninger som omtalt på forsiden.

Den dårlige er, at den sidste del af Åhavevej-projektet bliver forlænget med to måneder, så det ikke som planlagt er færdigt til sommer, men først til oktober.

Årsagen er ikke, at tidsplanen er skredet for entreprenørerne.

Blød bund

Derimod skyldes det, at den anden etape af projektet ”Forbedret vejforbindelse til Aarhus Havn”, Marselis-tunnelen, ikke er kommet i gang endnu. Forsinkelsen skyldes, at det først meget sent lykkedes at få finansieringen på plads.

»Derfor er det nødvendigt at forlænge de fire spor på Åhavevej fra de nye Langenæsbroer frem til den firsporede Marselis Boulevard, og det forlænger byggeperioden med et par måneder,« siger projektchef Helle Svantemann, Trafik og Veje.

Foreløbig slutter de fire spor på den nye Åhavevej fra Viby Ringvej dog ved Eskelundvej/Bjørnholms Allé og bliver til ét spor i hver retning.

Tre til tog – en til gående

De nye Langenæsbroer – tre togbroer og en stibro – er færdige, men inden Åhavevej kan føres over i det blivende trace frem mod broerne, skal vandet så at sige presses ud af jorden.

Bunden er meget blød på det sted, der ligger lavt og tæt på Aarhus Å. Derfor skal den forbelastes. Det sker ved at lægge tonsvis af jord ovenpå i et halvt års tid, så vandet presses ud. Først derefter kan der anlægges en bæredygtig vejbane.

Lige nu er entreprenørmaskiner ved at fjerne fundamenter og underlag fra de gamle Langenæsbroer. En uventet kraftig jernarmering har betydet, at det tager lidt længere tid end beregnet.

I projektet indgår en sti fra Bjørnholms Allé over den nye stibro og videre frem til Brabrandstien. Fra broen er der en god udsigt til hele projektet. Mandag og en uge frem bliver stien dog lukket, mens den laves helt færdig.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.